- hirdetés -

Pénteken folytatódik a kellemes időjárás, továbbra is a napsütés lehet főszerepben, és erősödik a nappali felmelegedés.
Pénteken továbbra is sok napsütésben lesz részünk, azonban időnként kissé megnövekedhet a fátyolfelhőzet. A középső megyékben és a Kisalföldön megélénkül a délkeleti szél, máshol gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérő higanyszála hajnalra 7 és 12 °C közé süllyed, a délutáni órákra 22 és 25 °C közé emelkedik.

Orvosmeteorológia:

Front pénteken sem lesz felettünk, a magasban érkező melegebb levegő hatására azonban az arra érzékenyek körében a melegfrontokkal együtt járó tünetek, fejfájás, fáradékonyság jelentkezhet. Ha tehetjük, használjuk ki a meleg, napos időt; kerti munkákra, kirándulásra, sportolásra kedvező feltételek ígérkeznek. Sétáljunk sokat, töltődjünk fel egy kis energiával a szép őszi napokon! Fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget kezdjük el felkészíteni szervezetünket a későbbi, kevésbé kellemes napokra!

Közlekedésmeteorológia:

Pénteken a ködfoltok feloszlása után már kedvezőek lesznek a közlekedés meteorológiai feltételei. Az erős napsütés néha megzavarhatja a gépkocsivezetőket, figyeljünk oda jobban az ilyen esetekben – írja az időkép.hu.
Vezessünk óvatosan, körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.