- hirdetés -

Csütörtökön marad a kellemes időjárás, igaz a napsütést már fátyolfelhők szűrhetik. Csapadék továbbra sem lesz.
Reggel északnyugaton gyengén fátyolfelhős, másutt többnyire derült égboltra ébredhetünk. Helyenként sűrű ködfoltok képződhetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 5 és 9°C között alakul majd. Napközben az elmúlt napokhoz hasonlóan ismét napos időre készülhetünk, egyedül a Dunántúlon növekedhet meg időnként a fátyolfelhőzet. A Kisalföldön mérsékelt, másutt gyenge lesz a légmozgás. A hőmérő higanyszála 20, 24°C-ig emelkedik.

Orvosmeteorológia:

Csütörtökön sem kell fronthatásra készülnünk, a pára- és ködfoltok feloszlása után sok napsütésre, gyenge szélre, csapadékmentes időre készülhetünk, kiváló kirándulóidő ígérkezik. Sétáljunk sokat, töltődjünk fel egy kis energiával a szép őszi napokon! Fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget kezdjük el felkészíteni szervezetünket a későbbi, kevésbé kellemes napokra!

Közlekedésmeteorológia:

Csütörtökön a ködfoltok feloszlása után már kedvezőek lesznek a közlekedés meteorológiai feltételei. Az erős napsütés néha megzavarhatja a gépkocsivezetőket, figyeljünk oda jobban az ilyen esetekben – írja az időkép.hu.
Vezessünk óvatosan, körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.