- hirdetés -

Háromnapos közúti razziát tartott a rendőrség egy nemzetközi program keretében. Elkészült az összesítés.
Razziát tartottak a múlt héten Orosházán is, egy európai kampányhoz csatlakozott a magyar rendőrség. A közúti akció során elsősorban a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszer használatát vették górcső alá. A rendőrség közleménye szerint ennek oka, hogy a biztonsági öv és gyermekbiztonsági rendszer használata még mindig alacsony szinten van hazánkban, továbbra is elmarad a régebbi uniós tagállamok átlagától.

Fokozottan ellenőrizték a közlekedőket (Fotó: Melega Krisztián)
A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság területén az ellenőrzések során több mint 3900 közlekedővel szemben intézkedtek. Albert István rendőrségi szóvivőtől megtudtuk, az intézkedő rendőrök az akció során a helyszínbírságok mellett 11 személlyel szemben jártak el ittas járművezetés miatt, 68 esetben kezdeményeztek közigazgatási eljárást, továbbá 27 szabálysértési feljelentés született.
Elkészült az orosházi összesítés is. Az orosházi rendőrkapitányság adatai a háromnapos razziáról: helyszíni bírságot 19 esetben szabtak ki, 3 szabálysértési feljelentés született kisebb fokú közlekedési szabálysértés miatt, és 31 közigazgatási bírság kiszabására irányuló feljelentés történt. Ebből 20 sebességtúllépés miatt, 11 pedig biztonsági öv, illetve egyéb passzív biztonsági eszközzel összefüggő szabálysértés okán.
A kutatások egyébként azt mutatják, a biztonsági öv használatának elmulasztása jelentősen növeli a halálos tragédiák, illetve a súlyos sérülések kockázatát. Európai viszonylatban életek ezreit lehetne megmenteni, ha mindenki használná az övet.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.