- hirdetés -

Ajándék azoknak, akik szeretettel és némi szakértelemmel gondozzák növényeiket, virágaikat. Megvannak a város „legvirágosabb” helyszínei.
Ismét átadták a Virágos Orosházáért címeket azoknak, akik a legszebb, leggondozottabb és legjobb összbenyomást nyújtó kertet, területet tudhatják magukénak.
A zsűri két tagja, Kérdő Lajos parképítő vállalkozó és Hajdú Zoltán környezetvédelmi ügyintéző  fényképek és személyes benyomások alapján értékelte a jelentkezőket, vagyis azok virágos kertjeit. Sajnos idén is igen kevesen, csupán 30-an indultak a címért, ami egy 30 ezer fős városban igen csekélynek számít a környező településekhez képest.
Szeptember 15-én a Polgármesteri Hivatalban hirdettek eredményt, ahol dr. Dancsó József alpolgármestertől vehették át a díjakat és az okleveleket a verseny győztesei.

Virágom virága (klikk a képre a dobogósok fotóihoz)
Az első helyezettek 30 ezer forint értékű utalványt vehettek át, a képzeletbeli dobogó második fokáért 15, a harmadikért pedig 10 ezer forintos utalvány járt. A kategóriák negyedik és ötödik helyezettjei többek közt növényeket, valamint azok gondozásához szükséges eszközöket kaptak.
A zsűri négy kategóriában hirdetett eredményt:
Intézménykert kategória:
I. Előd óvoda
II. Orosházi Mentőállomás
III. Uzsoki Óvoda
Erkély, terasz kategória:
I. Dr. Marsalné Gelegonya Nelly
II. Papp Istvánné
III. Dr. Szula Mihályné
Közterület kategória:

I. Szentiványiné Rajki Magdolna
II. Asztalosné Szilágyi Julianna
III. Surányi Tamás
Kert kategória:
I. Surányi András
II. Sándor István
III. Asztalosné Szilágyi Julianna

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.