- hirdetés -

A hét utolsó napján is számíthatunk esőre, de délutánra talán már csökken a felhőzet.
Vasárnap kezdetben sokfelé folytatódik a csapadékos időjárás, a déli óráktól azonban északnyugat felől fokozatosan csökkenni fog a felhőzet. A keleti-délkeleti országrészben ugyanakkor késő délutánig készülhetünk esőre. Főként a Dunántúlon és délen jelentős, 20 mm-t meghaladó mennyiségű csapadék hullhat. Az északi-északkeleti szél többfelé megélénkül. A hőmérséklet reggel 9 és 12 °C között alakul, napközben 13 és 18 °C közé emelkedik.

Orvosmeteorológia:

Vasárnap kettős fronthatás várható. Nőhet a reakcióidő, az érzékenyeknél fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés, dekoncentráltság léphet fel. Erősödhetnek a reumatikus panaszok is. Fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, kezdjük el felkészíteni szervezetünket az őszi időszakra!

Közlekedésmeteorológia:

Vasárnap eleinte sokfelé, majd inkább csak a keleti országrészben számíthatunk esőtől vizes, csúszós útszakaszokra. A vízátfolyások miatt jelentősen nőhet a féktávolság, erre fokozottan ügyeljünk az utakon! A párás, csapadékos időben csökkenhet a látástávolság, tartsunk nagyobb követési távolságot – írja az időkép.hu.
Vezessünk óvatosan, körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.