- hirdetés -

Bár délutánra felszakadozik a felhőzet, szombaton sem kedvez majd az időjárás a kirándulóknak.
Reggel országszerte erősen felhős, borult égboltra ébredhetünk, helyenként pára és ködfoltok alakulhatnak ki. Eleinte még többfelé várható eső, majd fokozatosan csökken a csapadékhajlam. Délutánra elsősorban északon és keleten fel-felszakadozik a felhőzet, némi napsütésre is kilátás van, viszont a déli országrészben további eső várható. Jellemzően gyenge marad a légmozgás. Reggel 10, 14°C, délután 14, 20°C-t mérhetünk.
Éjszaka nyugat felől ismét erősen megnövekszik a felhőzet, hajnalban sokfelé már az eső is elered. Helyenként ismét kialakulhatnak ködfoltok. Gyenge lesz a légmozgás. A minimum 7 és 13°C között alakul. Eleinte még sok csapadék várható, majd délután már inkább csak a déli területekre korlátozódik az eső.
Jövő héten beköszönt a vénasszonyok nyara. A hűvös, időnként ködös reggeleket mérsékelten meleg délutánok követik; sok napsütés és kevés felhő valószínű. Jelentős csapadék hétfőtől nem várható.

Orvosmeteorológia:

Szombaton kettős fronthatás várható, melynek következtében fejfájás jelentkezhet, kábaságra panaszkodhatunk, növekszik a görcshajlam. A borult, esős idő nem tesz jót a hangulatunknak, kedvetlenek, nyűgösek lehetünk. Fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, kezdjük el felkészíteni szervezetünket az őszi időszakra!

Közlekedésmeteorológia:

Szombaton országszerte sokfelé számíthatunk esőre, így többfelé találkozhatunk csúszós útszakaszokkal. A párás, csapadékos idő hatására csökkenhet a látástávolság, tartsunk nagyobb követési távolságot. Helyenként – főleg nyugaton – átmenetileg megélénkülhet a légmozgás, ezért csökkenhet a könnyebb járművek menetstabilitása – írja az időkép.hu.
Vezessünk óvatosan, körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.