- hirdetés -

Jön a hidegfront, borult, esős időre számíthatunk pénteken, viszont szombat délelőttre megszűnik a csapadék.
Pénteken reggel a déli megyék kivételével borongós, esős időre ébredhetünk, de máshol is erősen felhős lesz az ég. Gyenge légmozgás mellett a völgyekben ködfoltok képződhetnek, a minimumok 11 és 15°C között alakulnak. Napközben országszerte borult idő, ismétlődő eső várható, délkeleten lehet kevesebb csapadék. A szél csak nyugaton élénkülhet meg átmenetileg. Visszaesnek a csúcshőmérsékletek, a Dunántúlon és északon mindössze 14-18 °C várható, délkeleten azonban kevéssel 20 °C fölé kúszhat a hőmérő higanyszála.

Orvosmeteorológia:

Pénteken egyre inkább hidegfronti hatások érvényesülnek, gyakoribbá válnak a görcsös és reumatikus fájdalmak. Emellett vérnyomás-ingadozásra, fejfájásra panaszkodhatunk. Fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, kezdjük el felkészíteni szervezetünket az őszi időszakra!

Közlekedésmeteorológia:

Pénteken országszerte esős időre számíthatunk, így többfelé találkozhatunk csúszós útszakaszokkal. A párás, csapadékos idő hatására csökkenhet a látástávolság, tartsunk nagyobb követési távolságot. Helyenként – főleg nyugaton – átmenetileg megélénkülhet a légmozgás, ezért csökkenhet a könnyebb járművek menetstabilitása – írja az időkép.hu.
Vezessünk óvatosan, körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.