- hirdetés -

Megélénkül a légmozgás, napközben felhősödés kezdődik, azonban csapadékmentes napnak nézünk elébe.
Szerdán reggel erősen felhős lesz az ég, északon kisebb eső is előfordulhat. Néhol párássá válhat a levegő, a legalacsonyabb hőmérséklet 10 és 15 °C között alakul.
Napközben eleinte közepesen felhős égre tekinthetünk fel, majd északnyugat felől felhősödés kezdődik, de csapadék nem valószínű. Több napsütésre délen van kilátás. A Kisalföldön és északkeleten átmenetileg megélénkül a déli, délnyugati szél, de estére mérséklődik a légmozgás. 20-25 °C-ot mérhetünk a legmelegebb órákban.

Orvosmeteorológia:

Szerdán kettős fronthatás terhelheti szervezetünket: a szív- és érrendszeri problémákkal küszködők panaszai erősödhetnek, vérnyomás-ingadozás léphet fel. A reumatikus és ízületi problémák is előtérbe kerülhetnek, fokozódnak a migrénes és görcsös panaszok. Tompábbak, figyelmetlenebbek lehetünk. Fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, kezdjük el felkészíteni szervezetünket az őszi időszakra!

Közlekedésmeteorológia:

Szerdán a Dunántúlon és északkeleten átmenetileg megélénkül a légmozgás, ezért csökkenhet a könnyebb járművek menetstabilitása. A kettős fronthatás miatt csökkenhet a reakcióidő is, figyelmetlenebbek lehetünk – írja az időkép.hu.
Vezessünk óvatosan, körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.