- hirdetés -

Reggel helyenként köd képződhet, előfordulhatnak záporok, de alapjába véve napos időnk lesz.
Kedden változóan felhős-napos idő várható, elsősorban a középső országrészben növekedhet meg a felhőzet és ott egy-egy kisebb zápor sem kizárt. Az éjszaka párássá válik a levegő, keleten foltokban köd képződhet. Az északi-északnyugati szél az éjjel a Dunántúlon megélénkül, napközben mérséklődik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 14 °C között alakul, de északkeleten helyenként hűvösebbet is mérhetünk majd, a legmelegebb órákra 19 és 24 °C közé melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia:

Kedden frontmentes időre készülhetünk. Néhol ugyan előfordulhatnak záporok, azonban ha tehetjük, használjuk ki a napos időt, tegyünk egy sétát a szabadban! Ez jó hatással lehet közérzetünkre. Fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget, kezdjük el felkészíteni szervezetünket az őszi időszakra!

Közlekedésmeteorológia:

Kedden hajnalra a keleti területeken foltokban köd képződhet, néhol sűrű ködmezőkkel is találkozhatunk, melyekben hirtelen és számottevően – akár 100 m alá is – csökkenhet a látástávolság. A középső tájakon néhol záporok is lehetnek, ezeken a helyeken átmenetileg vizes, csúszós útszakaszokkal is találkozhatunk.
A Dunántúlon az éjszaka és kedden délelőtt többfelé élénk lesz a szél, csökkenhet a gépjárművek menetstabilitása – írja az idokep.hu.
Vezessünk óvatosan, körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.