- hirdetés -

Sokáig jól tartotta magát a csapat, de a rutintalanság eldöntötte a meccset.
Dunaferr SE – Orosházi FKSE 33 – 28 (15 – 14)
NB I-es férfi bajnoki kézilabda mérkőzés, Dunaújváros
Vezette:Dobrovits, dr. Tájok

OFKSE: HERJECZKI – Kardos 1, Lókodi 9, Varga A. 4, Gazsó, Pánczél, Országh 2. Csere: Kovács R. (kapus), Ambrus, Raffai 1, Bajusz 2, Berta, Dunkl, KÓSA 5, Balda, Kovács A. 4.

Az ellenfél legjobb dobói: Pásztor 9, Morva – Széles 6-6

Kiállítások: 20 perc ill. 18 perc. Hétméteresek: 7/4 ill. 2/1

Második első vonalbeli mérkőzését játszotta az Orosháza a férfi bajnokságban. Az ellenfél a nagy múltú Dunaferr volt, mely a  nyáron erősen megfiatalodott, de a rutin az ő oldalukon állt.
Nyitott védekezéssel kezdtünk, amit gyorsan feltört az Újváros, hiszen elhúztak 3-1-re. De nem sokáig örülhettek az előnynek, mert zárkóztunk keményen. Fordulatos játék következett, a 15. percig folyamatosan oda-vissza vezetett a két csapat. A 25. percben a vendéglátók elhúztak 14-11-re, de pillanatok alatt egyenlítettünk, és csak az utolsó pillanatban lőtt hetesből vezettek a félidőben a hazaiak.
Fordulás után jól kezdtünk, meg is fordítottuk a meccset, a Dunaferr csak loholt utánunk. A 39. percben 19-19-nél értek utol minket, és mivel mi kettős hátrányba kerültünk, ezt kihasználva el is húztak 3 góllal. A hátrányt még szívós munkával sikerült behozni, a 48. percben 25-24 volt. Innen azonban jöttek részünkről a hibák, amit könyörtelenül kihasznált az ellenfél. A képlet egyszerű volt: ők bedobták, mi kihagytuk a helyzeteket.
A második félidőben nem volt hatékony a támadásunk, és a végjátékban hiányzott az NB I-es rutin. Így vereség lett a vége. Csüggedni nem kell, hosszú még a bajnokság, de a bosszantó hibákat ki kell küszöbölni.
Füzesi Ferenc: – Sokkal pontosabban és odafigyelve kell a támadásokat vinni, türelmesebb játék és pontosabb befejezés kell.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.