- hirdetés -

A hétvégén sem ígérkezik jobb idő, csapadékban továbbra sem lesz hiány.
Szombaton reggel marad a borongós, csapadékos idő, a legtöbb eső az északi és a nyugati tájakon valószínű. Nyugaton továbbra is élénk lesz az északi szél, máshol gyenge vagy mérsékelt légmozgás valószínű; helyenként pára- vagy ködfoltok képződhetnek. 12-17 °C-ig hűl a levegő.
A délutáni órákban sokfelé lehet még eső, a Dunától keletre zápor, zivatar is. Később egyre többfelé megszűnik a csapadék, néhol akár a felhőzet is felszakadozhat. Az északi szél mindenütt mérséklődik. A legmelegebb órákban 18-24 °C-ot mérhetünk, de az esős tájakon csak 16 °C körül alakulnak a maximumok.

Orvosmeteorológia:

Szombaton kettős fronthatás várható, a reumás és ízületi fájdalmak erősödhetnek. Elsősorban a keringési zavarokkal küzdő betegeknek okozhat problémát a vérnyomás ingadozása. A borongós, esős időjárás erősítheti depressziós tüneteinket, rosszkedvűvé válhatunk. Érdemes egy-egy kocka csokoládét, vagy élénkítő teát elfogyasztani! Nyugaton az élénk szél fokozhatja fejfájásunkat! Fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket, sok gyümölcsöt és zöldséget! A reggeli és az esti órákban mindenképpen vegyünk magunkra egy vastagabb pulóvert, őszi kabátot!

Közlekedésmeteorológia:

Szombaton szórványosan számíthatunk további esőre, záporokra, keleten akár egy-egy zivatar is kialakulhat; ezeken a helyeken átmenetileg vizes, csúszós útszakaszokkal is találkozhatunk. A Dunántúlon a légmozgást élénk lökések kísérhetik, ez csökkentheti a járművek menetstabilitását – írja az időkép.hu.
Vezessünk óvatosan, körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.