- hirdetés -

Molnár Béla szeptember elseje óta dolgozik a vízügy és környezetvédelem országos irányításában.
Molnár Béla (Fidesz) júniusban mondott le alpolgármesteri tisztségéről, és kérte foglalkoztatási jogviszonyának megszüntetését június 30-ával, melynek egy kormányzati felkérés volt az apropója. A nyár óta társadalmi alpolgármesterként tevékenykedő Molnár Béla szeptember elseje óta dolgozik a vízügy és környezetvédelem országos irányításában.

Molnár Béla
– Ez év szeptember elsejétől a Vízügyi és Környezetvédelmi Központi Igazgatóságon dolgozom projektigazgatóként. Ez az igazgatóság felel többek közt a magyar állami árvízvédelmi főművek fejlesztéséért. Emellett különböző vízminőségi ügyekkel is foglalkozom, elsősorban a Kis-Balaton projekttel, de a Ráckeve-Soroksári Duna-ág rehabilitációja is az igazgatósághoz tartozik, valamint a közelmúltban az ivóvízjavító programok koordinációja is ide került – tudtuk meg Molnár Bélától, aki egyben a Dél-alföldi Ivóvízminőség-javító Konzorcium elnöke csaknem négy éve.
Szintén az igazgatóság hatáskörébe tartozik az árvízvédelmi töltések erősítése, szükségtározók építése, a belvízvédelmi főcsatornák felújítása és itt van az árvízi védekezés országos központja is – mindezekre az Orbán-kormány nagy hangsúlyt fektet. A magyar vízügy rendkívül magas színvonalú munkát végez, hiszen 1944 óta egyetlen ember sem veszítette életét árvíz miatt, noha hazánk árvízveszélyes terület – összegezte Molnár. A projektigazgatótól megtudtuk, a tavaszi borsodi árvíz kapcsán elkezdték a károk és teendők felmérését, valamint a helyreállítási munkálatokat az árvízvédelmi töltéseken.
Molnár Béla az októberi választások után is meg kívánja tartani elnöki pozícióját a Fidesz orosházi szervezetében, valamint politikai munkáját is folytatni szeretné.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.