- hirdetés -

Eső, zápor, zivatar és kettős fronthatás ”fűszerezi” majd előreláthatólag  a péntekünket.
Péntekre virradóra hazánk keleti és délkeleti tájain várható további csapadék, másutt erősen felhős vagy borult égboltra tekinthetünk majd fel. A legalacsonyabb hőmérsékletek 11 és 16°C között várhatóak.
Napközben mindenütt borult lesz az ég, sokfelé lesz eső, zápor, délen és keleten zivatar is lehet. Jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás! Mérsékelt marad az északkeleti légmozgás. A legmagasabb hőmérséklet általában 18-23 °C között alakul, de délnyugaton és a csapadékos tájakon ennél pár fokkal hűvösebb lehet.
Szombatig egy sekély ciklon fogja alakítani időjárásunkat, a megélénkülő szél kíséretében sokfelé számíthatunk kiadós esőre, vasárnaptól viszont változóan felhős-napos idő várható helyenként záporokkal, átlag körüli hőmérsékletekkel.

Orvosmeteorológia:

Pénteken is kettős fronthatás várható, a reumás és ízületi fájdalmak erősödhetnek. Elsősorban a keringési zavarokkal küzdő betegeknek okozhat problémát a vérnyomás ingadozása. A borongós, esős időjárás erősítheti depressziós tüneteinket, rosszkedvűvé válhatunk. Érdemes egy-egy kocka csokoládét, vagy élénkítő teát elfogyasztani! Nyugaton a szeles idő fokozhatja fejfájásunkat! A reggeli és az esti órákban mindenképpen vegyünk magunkra egy vastagabb pulóvert, őszi kabátot!

Közlekedésmeteorológia:

Pénteken az ország túlnyomó részén számíthatunk esőre, záporokra, keleten akár egy-egy zivatar is kialakulhat; ezeken a helyeken átmenetileg vizes, csúszós útszakaszokkal is találkozhatunk. A zivatarokban a megerősödő szél csökkentheti a jármű menetstabilitását; a Dunántúlon azonban a légmozgást zivataroktól függetlenül is viharos lökések kísérhetik – írja az időkép.hu.
Vezessünk óvatosan, körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.