- hirdetés -

Kopogtatócédulák megsemmisítése és szavazólapok előkészítése – közeledik a választás.
Négyévente tartanak hazánkban helyi önkormányzati képviselői és polgármester választásokat, amelyen a választópolgárok a települések polgármestereiről, a testületek tagjairól és a megyei közgyűlések összetételéről döntenek.
Orosháza 10 egyéni választókerületében 53 képviselőjelölt és három polgármesterjelölt indul a választáson. Múlt péntekig a Helyi Választási Bizottság nyilvántartásba vette a jelölteket a jelölőszervezetek által leadott, összesen mintegy 5000 ajánlószelvény alapján. A kopogtató cédulák gyűjtése véget ért, a jelölteknél és a jelölőszervezeteknél maradt ajánlószelvényeket e hét hétfőjéig meg kellett semmisíteni, az erről szóló jegyzőkönyvet legkésőbb csütörtökön kellett átadni a választási bizottságnak.
A jelöltállításuk alapján 5 jelölőszervezet volt jogosult kompenzációs lista állítására és ezzel a lehetőséggel mindegyikük élt. Szerdán volt a kompenzációs listák sorszámának sorsolására, aminek a töredékszavazatok elosztásában lesz jelentősége. A szavazólapok nyomtatásának előkészítése is a végéhez közeledik, folyamatos tehát a készülődés az októberi önkormányzati választásra. Október 3-a után az eddigi 23 helyett 14 képviselő ül majd Orosháza város testületében – a 10 egyéni képviselő mellett 4 listás képviselő, valamint a polgármester foglal helyet a grémiumban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.