- hirdetés -

Megkezdődött a tanév, mely fokozott óvatosságot követel a közlekedőktől. Vigyázzunk az iskolák környékén.
Becsengettek az iskolákban, és ezzel megnőtt a forgalom is az oktatási intézmények környékén. Reggelente és a tanórák végén sok diákkal találkozhatunk, akik gyakran nem kellő körültekintéssel közlekednek. Figyelni és vigyázni kell.
Nagyon fontos a figyelem – hangsúlyozta az OrosCafé.hu-nak nyilatkozva Kis Rozália is. Az orosházi kapitányság rendőr hadnagya elmondta, az első hónapban különösen kell az óvatosság, hiszen a gyerekek még nem figyelnek annyira, nem tudják felmérni a veszélyeket. A közlekedők mellett a szülők odafigyelése is szükséges. Hívják fel a gyerekek figyelmét a legfontosabb szabályokra, például a körültekintés és a zebra használatának jelentőségére.

Munkában a Zebra Zsaruk

A szabályok betartását segítik a Zebra Zsaruk is. Szeptemberben Orosháza két általános iskolája (Eötvös és Vörösmarty Tagintézmény) előtt, a kijelölt gyalogos átkelőhelyeknél minden reggel egyenruhás gyermekek és rendőrök együtt segítik az úttesten való biztonságos átkelést. A rend őrei pedig az iskolák környezetében kijelölt járőri feladatokat látnak el reggel 7 és 8 óra között. Felügyelnek, tanácsokat adnak, szükség esetén pedig szankcionálnak.

A zebrazsaruk irányítják a forgalmat (Fotó: Rajki Judit)
Az Országos Baleset-megelőzési Bizottság színes, rajzos üzenő füzetet ajándékoz az első osztályos gyermekeknek, és folytatódik a Zebra Akadémia oktató programsorozat is. Kis Rozáliától megtudtuk, baleset-megelőzési bejárást is tartottak az önkormányzat munkatársaival közösen. Körbejárták az orosházi iskolákat, és számos fejlesztés volt. A Vörösmarty iskolánál a járda újult meg, volt korlátcsere, átfestették a piktogramokat, és a zavaró növényzetet is ritkították.

És jöjjön még egy fontos szabály a megyei főkapitányság közleményéből: Igyekezzen mindenki időben elindulni otthonról, hiszen a sietség figyelmetlenséghez, a figyelmetlenség pedig balesethez vezethet.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.