- hirdetés -

A vakáció ideje alatt sem állt meg az élet a Harruckern János Közoktatási Intézmény orosházi telephelyén. Karbantartási munkákat végeztek több millió forint értékben.

Az orosházi Kossuth Lajos Közoktatási Intézmény tavaly július elsejétől Békés megye fennhatósága alá került, a Harruckern János Közoktatási Intézmény része lett. Azóta számos fejlesztés történt az iskolában: felújított osztálytermek, új épületszárny, térkővel borított és tóval bővült közösségi park – hogy csak néhányat említsünk.

Több tanuló – több tanterem

A diákok is segítettek

A két évvel ezelőtti 700 fős tanulói létszám tavaly 860 főre emelkedett, idén pedig várhatóan eléri az ezret. Köztük nagyon sok a vidéki tanuló, ezért vált szükségessé a kollégium karbantartása. A munkálatok a második emeletet érintik: festés, ajtócsere, vizesblokk felújítás, csempézés (tavaly kicserélték a nyílászárókat és fűtéskorszerűsítést hajtottak végre). A megújult szinten 14 szobát, egy nevelői szobát és két vendégszobát alakítottak ki, mintegy hatvan diákot tudnak elhelyezni.

A megnövekedett tanulói létszám miatt hat új tantermet is kialakítottak az iskola épületében. A munkálatokban szakoktatók vezetésével a gyakorlati idejük alatt diákok is részt vettek, de voltak olyan tanulók, akik önként vállalták, hogy tovább segítenek. Az udvaron két biztonsági kamerát helyeznek majd el, és kiépítették a hangosítást a kültéri rendezvények számára.

Az iskola népszerűsége nő, ez köszönhető annak, hogy több képzés indul, az új tanévben például belügyi rendészeti szakra is jelentkezhettek a fiatalok. A felnőttképzésben is egyre többen vesznek részt.

Az újrafestett homlokzatra már kúszik a vadszőlő (Fotók: Kecskeméti Krisztina)

Az iskola „ékességét”, a vadszőlőt tavasszal visszavágták, emiatt akkor többen felháborodtak. Az épület homlokzatának festése miatt kellett a növényt visszavágni. A festést követően azonban nem csak az épület újult meg, hanem a vadszőlő is kihajtott és kúszik felfelé, ugyanúgy, mint korábban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.