- hirdetés -

Júliustól megerősítették a szentetornyai rendőrőrsöt, két új egyenruhás érkezett. Fokozott ellenőrzésekre lehet számítani.
Július 5-étől két rendőrt vezényeltek ki a szentetornyai körzetbe. Balázs Mária rendőr főhadnagy, az orosházi kapitányság illetékese az OrosCafé.hu-nak elmondta, hogy az egyenruhások eddig az orosházi rendőrkapitányságon, illetve a tótkomlósi rendőrőrsön teljesítettek szolgálatot. Egyikőjüknek már ismerős a térség, hiszen gyakorló körzeti megbízott volt Szentetornyán, megismerte az itteni viszonyokat, embereket.

Fokozottan ellenőriznek a városrészben (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Hétfőtől így már három rendőr látja el a feladatokat a város ezen részén. Rucz József, önkormányzati képviselő (Fidesz) elmondta, a múlt pénteki testületi ülésen jelentették be, hogy az eddigi egy rendőr mellé további két egyenruhást helyeznek ki. A megerősített szentetornyai rendőrőrs a Rákóczitelep, Gyökeres, Szentetornya részt látja el, ezentúl jóval hatékonyabban. A képviselő kiemelte, a kezdeményezést segítette dr. Dancsó József alpolgármester, országgyűlési képviselő, akinek a körzete szintén érintett.
Hozzátette, remélik, hogy hatékonyabb lesz a bűnmegelőzés, és az átmenő forgalmat is gyakrabban ellenőrzik majd, csökkenhet többek közt a gyorshajtók száma.
Megtudtuk még, hogy a szentetornyai és gyökeresi területen – a képviselő kezdeményezésére – az utóbbi időben több útszakaszt is felújítottak az önkormányzat támogatásával. Többek közt a Dobó, Németh László, Szilágyi Erzsébet utcákat érintették a fejlesztések. A megújult útszakaszokon Rucz József szerint a rendőrök is hatékonyabban tudnak majd dolgozni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.