- hirdetés -

Az Orosházi Kinizsi Horgász Egyesület július 10-11-én nagyszabású családi horgászversenyt rendez az orosházi bányatavon.
– Hosszú éveken keresztül a Körösön tartottuk a versenyeket, ám az utóbbi időben a folyó annyira szeszélyessé vált, hogy inkább hazajöttünk a saját vizünkre. Nem csak magáról a versenyről szól majd ez a két nap, hanem a közösségről, az együttlét élményéről is, hisz mindenki hozhatja magával családját, barátait. Több mint ezer horgász tagunk van, de eddig nem volt még olyan verseny, ahol nagyobb létszámban, családdal együtt meg tudtuk volna mozgatni az embereket. Most ez a célunk – mondta dr. Ökrös Ferenc egyesületi elnök.

Kapásra várva (Fotó: Rajki Judit)
Szombaton 12-14 óra között lesz a regisztráció, utána mindenki elfoglalhatja a helyét és indulhat a horgászat, mely vasárnap 10 óráig tart. A szervezők kiemelten kezelik a versenyt, melyet az is jelez, hogy közel 300 ezer forint értékben telepítenek pontyot. Ez nagyjából 500 db 1,5 kilós átlagsúlyú, 30- 35 cm hosszú halat jelent. A telepítés pénteken történik, utána lezárják és őrzik a tavat, tehát nem lehet horgászni a verseny kezdetéig.
– A nevezési díj 500 forint versenyzőnként. Az összegben benne van egy bográcsgulyás vacsora is, melyet szombat este tálalunk fel. Természetesen a kilátogató barátok és családtagok is vásárolhatnak vacsorát, melyet egy 100 személy befogadására alkalmas sörsátorban lehet kényelmesen elfogyasztani. Szombaton 18-tól 22 óráig élőzenével tesszük még hangulatosabbá az estét, Csepregi Róbert fog zenélni – mondta Ökrös Ferenc, aki kiemelte: a fenti összeg szimbolikus, a költségek jelentős részét az egyesület finanszírozza.
Emellett hangsúlyozta: aki horgászni kíván, annak rendelkezni kell érvényes horgászengedéllyel, maga a horgászat pedig az állami szabályok szerint történik.
– A horgászhelyeket nem sorsoljuk ki. Ennek oka, hogy ha baráti társaságok érkeznek, akkor egymás mellett ülhessenek. Ezzel is a jó hangulatot kívánjuk erősíteni. A helyeket szigorúan szombaton 12 órától lehet elfoglalni, előtte senkit sem engedünk be a területre – emelte ki Ökrös.
A verseny végeredményét a mérlegelés után vasárnap 11 órakor hirdetik ki, az első három helyezett és a legnagyobb súlyú halat kifogó horgászt díjazzák majd. A versenyben minden kifogott hal számít, tehát a méreten aluli halakat is beszámítják. 1 gramm 1 pontot ér, az értékelés a klasszikus elvek alapján történik.

(x)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.