- hirdetés -

Hétfő óta gyűjt a kistérség csaknem összes települése az árvíz sújtotta Felsőzsolcának. Csütörtökön a József Attila iskola három tantermét töltötték meg az adományok. 
Felsőzsolcára, a Borsod megyei faluba június 10-én már érkezett Orosházáról egy kamionnyi tartós élelmiszer, víz, fertőtlenítőszer. A hétfőn indult akcióban ezek mellett rengeteg ruhaneműt és bútort gyűjtöttek össze.
– A József Attila iskolában egy tantermet a ruhák, két másikat a bútorok töltöttek meg, két ház teljes bútorzatát is felajánlották – tudtuk meg Fejes Róbertnétől, a kistérségi iroda vezetőjétől.
Két kamionnyi adomány gyűlt össze, a járművek hétfőn reggel indulnak Felsőzsolcára. A szállítási költségeket az Orosháza Kistérség Többcélú Társulása állja.

A Felsőzsolcára szánt bútorokat pakolják az iskolában (Fotó: Melega Krisztián)

Segítség Mezőhegyesnek

– A kistérség ülésén szerdán foglalkozott a múlt pénteki mezőhegyesi jégveréssel is. Úgy döntöttünk, hogy a szerény lehetőségeink ellenére 500 ezer forinttal segít a társulás a múlt pénteki viharban milliárdos károkat szenvedett Mezőhegyesnek – tudtuk meg Németh Béla kistérségi elnöktől, aki kiemelte: a pénz sorsáról Mezőhegyesen döntenek és a biztosítással nem rendelkező lakások, házak felújítására fordítják ezt az összeget.
Azt már Orosháza polgármestereként mondta el Németh Béla, hogy az elmúlt időszak szélsőséges időjárása kapcsán viharkárokról magánszemélyek nem tettek bejelentést az orosházi önkormányzatnál. A gazdálkodókat ért károkon pedig sajnos az önkormányzat nem enyhíthet.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.