- hirdetés -

Az NB I-es tagság nagy feladatok elé állítja a férfi kézilabda csapatot és a klub vezetését egyaránt. Rajki István elnököt arról faggattuk, mi a helyzet a bajnoki rajt előtt két hónappal.
– Készülünk a megmérettetésre. Mint azt bizonyára tudják, a csapatból Goran Dukic személyében egy játékos távozott, a többieket sikerült együtt tartani. Az NB I-es eredményes helytállás érdekében szükség van erősítésekre is, ezért igazoltunk három játékost. Ezzel a 18 fő körüli létszámmal indul az alapozó időszak, majd az edzőtábor után szűkíti a vezetőedző a játékos keretet.
Meglesz-e a biztos anyagi háttér?
A város vezetése teljes mellszélességgel a klub mellett áll, de az NB I-es működéshez  minimálisan szükséges mintegy száz milliót sajnos nem tudja biztosítani. A zavartalan szezonhoz szükséges pénz előteremtése érdekében jelenleg is tárgyalások folynak különböző szponzorokkal. Nagyon várjuk az új sporttörvényt, amely kedvezőbb feltételeket biztosít azoknak a cégeknek, akik áldoznak a sportra. Emellett hamarosan elkészülnek a bérletek és bízunk abban, hogy a meghirdetett pártoló tagsági rendszer is még inkább beindul.
Milyen plusz terheket ró legfelsőbb osztály a klubra?
– Többet kell utaznunk, a rájátszásos rendszer miatt több mérkőzésünk lesz, ráadásul három csapatot – serdülő, ifi, felnőtt – kell utaztatni. Meg kellett állapodnunk egy biztonsági céggel a hazai mérkőzések biztosítása érdekében. A játékosok bérét is fel kell hoznunk legalább az NB I-es szint aljáig, hiszen sokkal több munkát fognak végezni, mint eddig. Mindezek mellett meg kell oldani az edzéslehetőség biztosítását is, hiszen most már délelőtt is edzenünk kell. Továbbra is azon leszünk, hogy az eddigiekhez hasonlóan eredményesen tudjuk menedzselni a klubot. Mindig is az elvégzett munkában hittünk, így lesz ez ezután is. Keményen fogunk dolgozni, játékos és vezető egyaránt és bízom benne, hogy tudunk majd örömet okozni a város sportszerető közönségének.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.