- hirdetés -

A szerda reggeli erős szelet sok beteg fa nem bírta és kidőlt. A tűzoltók folyamatosan munkában vannak.
Elsőként a Könd utcára kaptak riasztást az orosházi tűzoltók. A bérházak tövében az egyik fenyőfa gyökerestől fordult ki a földből és dőlt rá a mellette lévő fára. A tűzoltók kötéllel biztosították a kidőlt fát, majd feldarabolták.
Ennél jóval komolyabb volt a helyzet a Székács József utcában, ahol egy magánház udvarán álló hatalmas fűzfát döntött rá a szomszédos épületre az erős szél. A tulajdonos, Kabódi Ferenc az OrosCafé.hu-nak elmondta, hogy szerda reggel hatalmas reccsenéssel dőlt ki a fa.

A Székács utcában nem bírta a fűzfa (klikk a képre) Fotó: Melega Krisztián

– Hosszú éveken keresztül adott árnyékot nekünk, és nagyon sajnáljuk, hogy így ért véget az élete. A korábbi viharban egyik ága már letört, mely a lakóház felé dőlt, és jelentős kárt okozott az udvarban. Sajnos most már nem bírta tovább a terhelést. Rögtön láttuk, hogy mi nem leszünk képesek leszedni a tetőről, ezért szóltunk a tűzoltóknak, akik gyorsan kiérkeztek, és szakszerűen feldarabolták. Szeretném megköszönni nekik és parancsnokaiknak amit értünk tettek – mondta el a tulajdonos.
Az a helyszínen kiderült, hogy a szomszédos épületben nem történt jelentős kár, néhány cserép tört össze. Azonban az udvaron a kovácsoltvas kerítés jelentősen megsínylette az esetet, bár éppen az egyik tartóoszlop támasztotta ki a fát, ennek is köszönhető, hogy a házban nem esett kár.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.