- hirdetés -

Tanévzáró ünnepségre és bizonyítvány-osztásra várták a művészeti iskolásokat hétfőn kora este a művelődési ház színháztermébe. A legjobbakat jutalmazták, az igazgató bejelentette: közelgő nyugdíjazása miatt nem pályázik az igazgatói állásra, így jövőre biztosan más írja alá az okleveleket is.
Az iskolának ebben a tanévben 490 társművészet (festészet, kerámia, moderntánc és társastánc szakos) és 284 zenész tanulója volt. Orosházán kívül tanítottak Medgyesegyházán, Csanádapácán, Nagyszénáson, Gádoroson és Kunágotán is.
Riczánné Muzsik Ibolya igazgató az eredményeket is kiemelte, amelyek elmondása szerint a diákok tehetségét, és szorgalmát, valamint a pedagógusok munkáját dicsérik. Arról is beszélt, hogy a művészeti ágak tanulásánál nagyon fontos a kitartás, a szép eredményekhez sok gyakorlás is szükséges.

A művészetis diákok is megkapták a bizonyítványt (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
A művészetis diákok is megkapták a bizonyítványt (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
– Intézményünknek sikerült megtartania  a Kiváló Művészetoktatási Intézmény címet – büszkélkedett az igazgató.
– A hozzánk beiratkozott tanulók nálunk a lehető leggondosabb művészeti képzést kapják úgy szakmai, mint a tárgyi feltételek tekintetében is. A cím elnyerésével lehetősége van az iskolának  nagyobb eséllyel  pályázni, így szakmai fejlesztésre ebben a tanévben 6,3 millió forintot sikerült nyerni. Ebből elsősorban az oktatási eszközöket igyekeztünk fejleszteni – hangoztatta.
Az ünnepség keretében felléptek az iskola növendékei, köztük olyanok, akik választott művészeti szakjukon tanulnak tovább. Sok szülő örömmel tapsolt a fellépőknek, nekik egész éves segítségüket is megköszönte az igazgató, és biztatta is őket a további támogatásra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.