- hirdetés -

A Harruckern János Közoktatási Intézmény orosházi telephelye június 15-én Németh Imre emléknapot rendezett diákjainak. A fiatalok főzésben és éneklésben is megcsillogtathatták tehetségüket.

Az emléknapot minden évben megrendezi az intézmény, az egykori pedagógus, Németh Imre tiszteletére. A rendezvénynek ez alkalommal a Tudáspark adott otthont. Már messziről finom illatok terjengtek a levegőben. Volt, aki a minőségre ment és nem a mennyiségre. Ezt a bogrács mérete is tükrözte. A grilleken pedig szakszerű módon, előre bepácolt húsok sültek.

Készülnek a finom falatok (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
Készülnek a finom falatok (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

Akik éppen nem sütöttek-főztek, azok énektehetségüket mutathatták be a karaoke keretében, vagy vetélkedhettek a sportversenyeken. Az egészségponton különböző mérésekre adódott lehetőség. A bátrabbak lovagolhattak, a merészebbek pókerezhettek. Közben a Szó-köz zenekar és Geiszt Roland és zenekara szórakoztatta a fiatalokat. A rendezvényen az egészségmegőrzés fontosságára is komoly hangsúlyt fektettek. A diákok előadást hallhattak a káros szenvedélyek hatásairól és az egészséges ételekről.

Tanítványai szerint Németh Imre felkészült, következetes, szigorú, de igazságos tanár volt. Szívügyének tekintette a természetet. Kirándulásokat szervezett és az ő jóvoltából már akkor ünnepelték az iskolában a Madarak és fák napját, amikor még a környezetvédelem nem volt ennyire központi kérdés. Tanítványa, későbbi kollégája, egykori iskolaigazgató Hocz János indította el a Németh Imre-emléknapot. A Németh Imre Alapítvány – melyet fiai Imre és Ervin hoztak létre – évente jutalomban részesíti a környezetvédelem és a biológia terén kiemelkedő tanulókat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.