- hirdetés -

Május 30-án került sor a Berta József Közhasznú Alapítvány szervezésében Mátrai Sándor szoboravatójára. Csák Attila szobrászművész alkotását a kiváló sportemberről elnevezett stadion öltözője előtt helyezték el.
Mátrai Sándor 1932-ben Nagyszénáson született. 1952-ben Orosházán a Táncsics Mihály Gimnáziumban érettségizett. Ezután a Ferencváros labdarúgó csapatában kamatoztatta kivételes gyorsaságát.
A zöld-fehérekkel háromszor lett magyar bajnok, 1965-ben mint csapatkapitány emelte magasba a torinói döntő után a Vásárvárosok kupáját. 81-szer szerepelt a nemzeti válogatottban, három világbajnokságon vett részt. Tagja volt 1964-ben az Eb 3. helyezett magyar válogatottnak. 2002-ben Budapesten hunyt el.

Mátrai Sándor szobrát fia és felesége avatta fel (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
A Mátrai szobrot fia és felesége leplezte le (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
Az ünnepség zászlóbehozatallal kezdődött, majd a Ferencváros és az OMTK öregfiúk csapata sorakozott fel a szobor körül. Nédó Géza újságíró megnyitó szavai után Selmeczi László, a Berta József Alapítvány tagja méltatta a kiváló labdarúgó érdemeit, majd Németh Béla polgármester gondolatai után Hegedűs Béla , Takács Béla és Rudas Ferenc emlékezett vissza az Orosházi Kinizsi egykori játékosára.
Ezután Dunai Antal, az MLSZ alelnöke idézte fel az Újpest-Ferencváros mérkőzések hangulatát, Mátrai Sándor mérkőzést eldöntő góljait.
A ceremónia végén az özvegy, Mátrainé Micskó Ágnes és fia, ifj. Mátrai Sándor leplezte le a szobrot, amelyre elhelyezték az emlékezés virágait.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.