- hirdetés -

Virágba borult termek, megható idézetek és könnyes szemek. Elbúcsúztak iskolájuktól, tanáraiktól és diáktársaiktól az Eötvös iskola nyolcadikosai.
Az Eötvös József Tagintézményből már május 29-én elballagtak a nyolcadikosok. A két osztály, mintegy 50 fő azért repülhetett ki ilyen hamar az iskola szárnyai alól, mert az épület felújítása miatt az itt tanuló diákok hamarabb befejezték tanulmányaikat. Persze azért ők is teljesítették a kívánt óraszámot, hiszen az elmúlt időszakban ezek a gyerekek szombaton is az iskola padjait koptatták.
Így most már nekik jöhet a megérdemelt pihenés, és a körülbelül két héttel hosszabb nyári szünet.
Május 29-én az intézmény hetedikes tanulói feldíszítették a termeket, a folyosót, és átadták a tarisznyákat a nyolcadikosoknak. A csarnokban volt a végzősök búcsúztatása. A hetedikesek versekkel köszöntek el tőlük, és elmondták, örömmel látják őket viszont itt az iskolában, bármikor. A nyolcadikosok idézetekkel köszöntek el a tagintézménytől, tanáraiktól, barátaiktól, és ily módon köszönték meg szüleiknek, társaiknak és a pedagógusoknak a sok türelmet és szeretet is. Volt, aki egy saját versben fogalmazta meg mindezt.

A végzősök elköszöntek iskolájuktól (klikk a képre) Fotók: Palotás Rajmund
A végzősök elköszöntek iskolájuktól (klikk a képre) Fotók: Palotás Rajmund
Az ünnepség vége felé közeledve a megjelentek láthatták a kivetítőn azokat a ballagó diákokat, akikre az iskola igazán büszkén tekint. Itt főként a kiváló sporteredményekkel bírók kerültek sorra, de természetesen voltak olyanok is, akik művészi, vagy tanulmányi versenyeken szerepeltek sikerrel. A két nyolcadikos osztályról pedig egy kisfilmet is készített három tanuló, mely segítségével megismerhette a közönség a gyerekek felszabadultabb oldalát is.
A búcsúzó diákok közül sokan sírva fakadtak a ballagás során. Elmondásuk szerint legfőképp az itteni, itt maradt diákok fognak hiányozni nekik. A szomorúság azonban nem tart sokáig, hiszen hamarosan ismét társakra találhatnak az új iskolában.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.