- hirdetés -

Lövészetben és kézigránát-dobásban is versenyeztek a fiatalok május 22-én, a szentetornyai volt iskola épületénél.
A Magyar Tartalékosok Szövetsége orosházi szervezete hetedik alkalommal rendezett lövészet és haditornát, amivel céljuk a fiatalok honvédelmi ismereteinek bővítése, tovább az egészséges életmódra, a sportra való nevelés volt. Antal László elnök elmondta: a versenyre 13 csapat nevezett.
A lövészet mellett a csapatok versenyeztek kézigránát-dobásban, szennyezett terepszakasz gázálarcban történő leküzdésében, valamint totó formájában adtak számot az új szabályokkal kibővített KRESZ ismereteikről. A diákok lelkesedése az egész versenyt vidám hangulatúvá tette, ugyanakkor a résztvevő csapatok nagyon komolyan vették a feladatokat.
httpv://www.youtube.com/watch?v=eI-Fs6fwsLo
A verseny végén a csapatok kötélhúzásban is összemérték erejüket, mely eldöntötte az utolsó pontok sorsát. A haditorna első három legjobban teljesítő csapata serleget vihetett haza, de minden résztvevő kapott oklevelet. Az általános iskolások közül első helyezett a békéssámsoniak csapata lett, második helyen a kardoskúti iskola, míg a harmadik helyen az orosháziak végeztek. A középiskolások versenyében a Harruckern orosházi csapata bizonyultak a legjobbnak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.