- hirdetés -

„Gyakoroljuk együtt, hogy hogyan cserélhetjük egy sejtként a levegőt izom-összehúzódás és elernyedés váltakoztatásával, ugyanakkor a vérkeringés frissen tartásával” – ezt ajánlotta Etka Anyó előadásának meghívójában.
Etka Anyó a Darvas József Kollégiumba tartott előadást a mintegy 40 érdeklődőnek május 12-én. A másfél órás jókedvű jógabemutató és a sok bölcselet segítségével a résztvevők megtudhatták, hogyan lehetnek mindig rugalmasak és fáradhatatlanok.
Mivel várta ma az orosháziakat?

Etka anyó
Etka anyó
Azzal, amit már régóta tudnak. Csak éppen nem tudják, hogy tudják. Azzal a frissességgel, rugalmassággal, amit egy csecsemő tud. Újra meg kell tanulni, hogy hogyan legyünk frissek és fáradhatatlanok, és hogy az erőnk kimeríthetetlen, mert az az erő, ami körülvesz minket, nem fogy el soha. Élvezzük, hogy létezünk. Az ember úgy érzi magát, mint amilyen hangulatú az, amire gondol. A vérkeringésünk frissen tartásával megszüntethetjük a rossz közérzetünket.
Honnan van Önben ez az energia?
Onnan, ahonnan mindenki veheti, és veszi is. Mitől friss egy kisgyerek? Ugyanattól, amitől egy öregember is friss lehet. Ugyanúgy a rendelkezésére áll idős korában is az az erő, mint ami az első légcseréjénél megvolt. Ha nem úgy vesszük a levegőt, ahogyan azt mi életünk során kitaláltuk, hanem úgy, mint amikor születtünk, akkor az egész testünkben cserélődik a levegő.
Kiket tartja a mestereinek, tanítóinak?
A csecsemőket elsősorban. Mindenféle jógairányzatot, meg a kung fut, a karatét, a thai chit, az asztrológiát is kipróbáltam, de mindig úgy éreztem, hogy valami hiányzik ezekből. Aztán sok idő múlva rájöttem, hogy mi hiányzik: az a képesség, amivel születtünk, légcsere egy sejtként. Ugyanis az egész testünk egy óriási sejthalmaz.
A testi egészség merre hat a lelki egészségünkre?
A lélek örökkévaló. Az nem betegszik meg, nem öregszik meg, és javításra sincs szüksége.
Egy hölgytől nem illik megkérdezni, de mégis felteszem ezt a kérdést: Ön hány éves?
19, csak éppen a kilencet írják előre. Azt szokták mondani nekem: láttuk, hogy ott mozog egy ember, de nem tudjuk kinézni, hogy az most 19 éves vagy 91.

Végezetük álljon itt egy idézet Etka Anyó tanításaiból:
„Magam vagyok a boldogság, a megértés, a szeretet,
Körülöttem boldogtalan senki többé nem lehet.”

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.