- hirdetés -

Szélesítik a Kiss Ernő utcát Szentetornyán. 1200 méter hosszan épül a nemes padka.
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. üzemeltetése alá tartozik Szentetornyán a Kiss Ernő utca (4408-as számú közút). Az út meglehetősen szűk, mindössze 5 méter széles, ami a közlekedésben gondot okoz. Régi igénye az itt élőknek a szélesebb út.
Ez most teljesülhet, az üzemeltető Magyar Közút NZrt. ugyanis a biztonságosabb közlekedés érdekében úgynevezett nemes padkát épít ki 1200 m hosszban, az út templom felőli oldalán – tudtuk meg az Orosházi Üzemmérnökség vezetőjétől.

A szélesített útalapot töltik fel (klikk a képre) Fotók: Melega Krisztián
A szélesített útalapot töltik fel (klikk a képre) Fotók: Melega Krisztián
Lakner Pál elmondta, amikor a közút döntött a munkálatokról, figyelembe vették a szennyvízcsatorna építési tervét. A szennyvízcsatorna nyomvonala az út másik oldalán lévő padkában ill. az útburkolatban épül meg.

Eddig mintegy 200 méter hosszban , 1 méter szélességben és 15 centiméter vastagságban készült el a padkastabilizáció.

A munkálatokat nem az önkormányzat fizeti és nem is a lakosok, az út szélesítése a Magyar Közút NZrt. feladata. A nemes útpadkának köszönhetően gördülékenyebb és biztonságosabb lesz a közlekedés a Kiss Ernő utcában.
A későbbiekben csatornáznak majd ezen a részen is, emiatt a meglévő betonburkolatot meg kell bontani, annak helyreállítása a kivitelező feladata lesz. A jelenlegi padkastabilizációs munkálatok május végéig tartanak, addig az útépítők kérik a lakosok türelmét és megértését.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.