- hirdetés -

A mi meséink címmel iskolások írásaiból jelent meg egy kedves könyvecske, amelynek bemutatóját múlt pénteken tartották a művelődési házban. A számos kisiskolás érdeklődő Berg Judit írónővel is találkozhatott, aki tartalmas percekkel gazdagította őket.
A hónapok óta tartó folyamat fő szervezője a Maros Körös Köze Oktatási és Kulturális Közhasznú Egyesület, amely évek óta szervezi programjait, lehetőséget adva a felnőttek szakmai fejlődésére, a fiatalok tehetséggondozására, a hátrányosabb helyzetű diákok felzárkózására. Pályázati forrásból és támogatók segítségével tehetséges, kreatív kisiskolások munkájának ösztönzését és publikálását tűzték ki célul legutóbb. A mi meséink kiadvány annak a sok-sok mesének a legjava, amelyek a projekt blogján olvashatóak és amelyekhez számos illusztráció is fellelhető. A határon túli magyar civil szervezetekkel való kapcsolat kiépítését is szolgálták a mesék, hiszen a romániai Kisiratos és Klézse is szerepel a könyvben. Ezek a települések partnerek voltak a projekt megvalósításában.

f
Berg Judit a diákok körében (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
– Mivel nagyon sokan szeretik a mesét, s tudnak szépen fogalmazni, rajzolni – ezért indítottuk útjára A mi meséink blogot, amelyet várakozáson felüli érdeklődéssel kerestek fel – meséli Bordásné Nyiregyházki Mária, az egyesület elnöke.
– Az orosházi Vörösmarty Mihály Tagintézmény biztosította a bázist a blog kezeléséhez, koordinálásához. Lelkes pedagógusok ösztönözték a diákokat a hagyományos mese korszerű formában történő megjelenítésére. Sokan illusztrációt készítettek, mások mesét írtak. Az ország egész területéről érkeztek a jobbnál jobb, ötletesebbnél ötletesebb művek.

Az egyesület köszönetet mond Orosz László főigazgató helyettesnek, az orosházi Városi Könyvtárnak, a Petőfi Sándor Művelődési Központnak, az MMD nyomdának, dr. Dancsó Józsefnek, Benkő Ferencnek, Orosháza Város Önkormányzatának, Blahó Jánosnak, az OVÁI, a PSZI vezetésének, a pedagógusoknak és mindazoknak, akik ebben a projektben aktívan közreműködtek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.