- hirdetés -

Újabb diadal fémjelzi az OFKSE csapatánál zajló utánpótlás nevelő munka kiválóságát. A május 2-3-án Orosházán az Adidas Országos Kézilabda Utánpótlás Bajnokság nyolcas döntőjében a fiúk meg sem álltak a bronzéremig.
Nem kis teljesítmény ez, hiszen nagy, első osztályú csapatok fiataljai mellé NBI/B-s csapatként verekedték be magukat a döntőbe. A szakemberek előzetesen úgy fogalmaztak: az is bravúr volna az orosházi csapattól, ha sikerülne bejutniuk a második napra a legjobb négy közé. Ha végig tekintjük az ellenfelek névsorát, akkor volt is ebben valami. MKB Veszprém, Győr, Elektromos, Csanádi Sportiskola (PLER), Tisza Volán Szeged, Alba Regia Székesfehérvár, Debrecen.
Az első nap első csatájában legyőzték a hazai srácok a Debrecen csapatát, majd döntetlent játszottak a székesfehérváriak ellen, végül alul maradtak a veszprémiek első csapatával szemben. Mégis vidám és boldog volt mindenki, hiszen ez az eredmény azt jelentette, hogy az OFKSE a legjobb négy közt folytathatja.
Hétfőn Fortuna szeszélye a végső győztes PLER-rel hozta össze a gárdát. A fiúk nem bírtak ellenfelükkel ezen a találkozón. A másik ágon az MKB Veszprém győzött a szegedi fiatalok ellen, tehát Szeged- Orosháza a harmadik helyért és PLER – MKB Veszprém döntő lett a délutáni program.

Az utolsó pillanatban nyertük meg

Ritkán látható izgalmakat hozott a bronzmeccs. Mindkét csapat hallatlan lelkesedéssel vetette magát a küzdelembe. Bagdi Balázs góljai indították a találkozót, de a szegedieknek mindenre volt válasza.  Felnőtt férfi mérkőzéseken se lehet mindig ilyen tudatos és kőkemény védekezést látni, mint amit a két csapat bemutatott. Egyenlő erők küzdelmét láthattuk, ennek megfelelően az eredmény is döntetlen körüli volt az utolsó másodpercekig. A szünetben 9-9-et mutatott az eredményjelző.

A fiúk betartották az utasításokat (Fotó: OFKSE)
A fiúk betartották az utasításokat (Fotó: OFKSE)
A második félidőben is fej-fej mellett haladtak a csapatok. Látni lehetett, hogy az nyeri meg a mérkőzést, aki jobban akarja a sikert, aki a végét jobban bírja erővel és mentálisan. A végén aztán tetőzött az izgalom. Az utolsó percben, egy-egy elhibázott lehetőség után, 20-20-as állásnál Bagdi Balázs villant és néhány másodperccel a lefújás előtt belőtte saját maga 7., csapata 21. gólját. A hátralevő pár minutum már semmire sem volt elég a szegedieknek és az izgalmat felválthatta a felhőtlen öröm. A hazai publikum felállva ünnepelte a végsőkig elcsigázott, de nagyon boldog csapatát.
A döntőben a PLER simán verte a Veszprémet.
Csoportmeccsek
OFKSE – Debreceni Sportiskola 27 – 22 (17 – 12)
Alba-Régia KSE – OFKSE  24 – 24 (16 – 13)
OFKSE – MKB Veszprém KC 24 – 29 (7 – 14)
Elődöntő:
Csanádi Kézilabda SI – OFKSE 23 – 17 (13 – 9)
Bronzmérkőzés:
OFKSE – Tisza Volán SC 21 – 20 (9 – 9)
A torna végeredménye:
1. Csanádi Kézilabda SI (PLER)
2. MKB Veszprém
3. OFKSE
4. Tisza Volán Szeged
Kihirdették a jelenlevő szakemberek által összeállított „all star” csapatot is, melyben nagy örömünkre szerepelt az orosházi Döme Szabolcs is.
Az ugyancsak az Eötvös csarnokban rendezett női döntőn a Győri Audi ETO KC, nagy fölénnyel nyert a Siófok ellen.

Az OFKSE bronzérmes csapata:
Kelemen Tamás, Lipták Máté, Bencze László, Magyar Dávid, Bagdi Balázs, Békési Bence, Győri-Dani Dávid, Kármán Nándor, Döme Szabolcs, Ginder Attila, Sebestyén Ákos, Zsigmond Gergely, Megyeri Péter, Zsiga Bence.
Edző: Kopornyik Zsolt

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.