- hirdetés -

Újabb orosházi leány kézilabdacsapat jutott az utánpótlás-bajnokság országos döntőjébe.
Orosházán, az Eötvös-csarnokban rendezték meg az Adidas Kézilabda Utánpótlás-bajnokság U12-es korcsoportjának országos elődöntőjét, ahol az országos döntőbe jutásért küzdöttek a résztvevő csapatok. A házigazda Orosháza-Gyopárosfürdő KSC mellett az Óbudai Kézilabda SI, a Gödöllői SE, valamint a Miskolci Sportiskola korosztályos együttesei szerepeltek a viadalon. A négy gárda közül a legjobb kettő szerezhetett jogot a továbbjutásra, az ország nyolc legjobb csapatát felvonultató országos döntőben való részvételre.
Az orosházi lányok a nyitómérkőzésen a Miskolci Sportiskola fiataljaival találkoztak. A hazaiak sima mérkőzésen könnyed győzelmet arattak a borsodi együttes ellen, a második játékrészben a csapat minden játékosának játéklehetőséget biztosított Gyarmati Nóra edző.
Orosháza-Gyopárosfürdő KSC – Miskolci Sportiskola 20-9 (11-2)
Góllövők: Balogh V. 7, Bene V. 4, Antal D., Kenyeres B., Szűcs D., Zvolenszky N. 2-2, Borbély F. 1.

Az országos döntőbe jutott csapat (Fotó: Zsedényi Péter)
Az országos döntőbe jutott csapat (Fotó: Zsedényi Péter)

A következő találkozón a Óbuda gárdája volt az OKSC ellenfele. A vártnál szorosabb küzdelmet hozott az első játékrész, de a finisre megnyugtató előnyt szereztek a házigazdák. Második győzelmüket megszerezve már biztos továbbjutóként várhatták utolsó meccsüket az orosházi lányok.
Óbudai Kézilabda SI – Orosháza-Gyopárosfürdő KSC 7-14 (4-7)
Góllövők: Balogh V. 5, Mészáros Á. 3, Antal D., Szűcs D. 2-2, Kenyeres B., Zvolenszky N. 1-1.
Az aranyérem megszerzése volt a cél a már továbbjutóként pályára lépő Gödöllő és Orosháza összecsapásán. Utolsó találkozójukon az OKSC-s lányok játékán már kiütközött a fáradtság, nem csak fizikálisan, de fejben is kimerült a társaság. Ráadásul a csapat megérezte az előző mérkőzésen sérülést szenvedő beállósának hiányát is, így a vendég együttes szoros első félidő után meglepően nagy különbségű győzelmet aratott.
Gödöllői SE – Orosháza-Gyopárosfürdő KSC 17-9 (8-5)
Góllövők: Kenyeres B. 5, Mészáros Á. 3, Szűcs D. 1.
Végeredmény:
1. Gödöllői SE
2. Orosháza-Gyopárosfürdő KSC
3. Miskolci Sportiskola
4. Óbudai Kézilabda SI
A négy résztvevő közül végül az első helyezett Gödöllő és az ezüstérmes Orosháza jutott az országos döntőbe, amit május 8-9-én Veszprémben rendeznek meg. Az OKSC ellenfele a csoportmérkőzések során a Ferencvárosi Torna Club, a Győri Toldi DSE-Audi ETO KC és a Marcali VSZSE-UK együttese lesz.

Az országos döntős csapat: Szaszkó Szabina, Zsedényi Eszter (kapusok), Antal Dorina, Balogh Vanessza, Bene Viktória, Borbély Fruzsina, Borgulya Alexandra, Dobos Dominika, Kenyeres Barbara, Mészáros Ágnes, Szűcs Dalma, Tornyi-Molnár Adrienn, Zvara Bianka, Zvolenszky Nóra. Edző: Gyarmati Nóra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.