- hirdetés -

Lakossági fórumok keretében tájékozódhat a szennyvízberuházásról.
Tisztelt Ingatlantulajdonos!
Mint arról bizonyára Ön is tudomást szerzett, településünkön szennyvízcsatorna építés előkészítése folyik. Uniós támogatott pályázat keretében 6,7 milliárd forintos építés megvalósításához támogatást nyerhet Orosháza város, amennyiben az önkormányzat biztosítja a támogatáson felüli saját erőt.
A saját forrás egy részének előteremtése Víziközmű Társulat megalakításával biztosítható, így ahhoz, hogy rendelkezésre álljanak a szükséges források, elkerülhetetlen a lakosság anyagi szerepvállalása.
Orosháza Város Önkormányzatának Képviselő-testülete és a Víziközmű Társulat Szervező Bizottsága ezúton meghívja Önt a következő időpontokban, a következő helyszíneken tartandó lakossági fórumok valamelyikére:
Május 3., hétfő 17 óra Rákóczi telep, Lórántffy u. 37 sz., Közösségi Ház
Május 4., kedd 17 óra Szentetornya, Kosztolányi u. 2 sz., volt iskola
Május 5., szerda 17 óra Szőlő-városrész, Képessy u. 3 sz., könyvtár
Május 6.,csütörtök 16.30 óra Gyökeres, Dobó u. 11 sz.
Május 6., csütörtök 18.30 óra Szabadság tér 4-6 sz., Polgármesteri Hivatal épülete

A fórumokon részletes tájékoztatást kapnak a lakosok a csatornahálózat megépítésével kapcsolatosan fizetendő hozzájárulásról, illetve a víziközmű társulat megszervezéséről. Már a lakossági fórum végén lehetőséget biztosítunk minden érintett ingatlantulajdonosnak arra, hogy a helyszínen csatlakozhasson a víziközmű társulathoz, a szükséges dokumentumokat aláírhassa.
Annak érdekében, hogy a lakossági hozzájárulás mértékét csökkentsük, kihasználunk egy államilag támogatott megtakarítási lehetőséget, a lakás-takarékpénztári (LTP) szerződést. Ez egy olyan önkéntes „betétszámla” megnyitását jelenti, amelyben a befizetett összegre 30 százalékos állami támogatás, valamint körülbelül 3 százalékos kamat jár. Ez a támogatási forma nagyban csökkenti a lakos tényleges befizetését, egyúttal lehetőség van a lakossági hozzájárulás részletekben történő megfizetésére, anélkül, hogy a lakosnak hitelt kellene felvennie bármely banktól.
Ahhoz, hogy az állami támogatást igénybe lehessen venni, igazolni kell a beruházás lakosság általi támogatását. A befizetendő összeg a futamidő alatt nem változik, a fenti összegen kívül semmilyen más kiadás nem terheli a lakosságot.
Az LTP szerződések megkötésével megbízott Kövite-Plusz Kft. munkatársai a szükséges papírmunka elvégzése végett, valamint a szerződéses ajánlat megkötésére 2010. május 10-e hétfőtől 16-a vasárnapig minden nap 9 órától 19 óráig az alábbi helyszíneken várják Önt, mint az ingatlan tulajdonosát:
Orosháza, Rákóczi telep, Lórántffy u. 37 szám, Közösségi Házban,
Orosháza, Szentetornya, Kosztolányi u. 2 szám, volt Iskolában,
Orosháza, Szőlő-városrész, Képessy u. 3 szám, Könyvtárban.

Kérem, hogy feltétlenül hozza magával személyi igazolványát, lakcímkártyáját és adókártyáját. Amennyiben rendelkezik lakossági folyószámlával, úgy annak számlaszámát is.
Felhívjuk a lakosság figyelmét arra, hogy a társulat törvényes megalakítása a településen elengedhetetlen ahhoz, hogy a csatornahálózat megépülhessen, hiszen saját erő hiányában a település nem jut hozzá az uniós támogatáshoz, és ebben az esetben ez a nagyon fontos közmű nem valósítható meg. Kérjük Önt is, hogy ezzel az összeggel járuljon hozzá a környezet védelméhez, a település fejlődéséhez.
Tisztelettel:
Molnár Béla alpolgármester
Burka László a Szervező Bizottság elnöke

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.