- hirdetés -

Kedd este Medgyesegyházán nagyszabású lakossági fórumra várták az érdeklődőket. Az előadók, Nagy István agrárminiszter, Erdős Norbert országgyűlési képviselő, Hegedűs Barbara, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőjelöltje és Kraller József, Medgyesegyháza polgármestere voltak.

Megtelt az eseményre a művelődési ház nagyterme. Hegedűs Barbara az előttünk álló választás hatalmas tétjéről beszélt. – Az EP-választás tétje, hogy békében tudunk-e élni, vagy részesei leszünk a háborúnak, annak minden borzalmával együtt. Hogy meg tudjuk-e tartani szuverenitásunkat, nemzeti identitásunkat.

Nagy István agrárminiszter sorsfordítónak nevezte az időt, amit élünk és sorsfordítónak az előttünk álló döntéseket is, hisz nem egy olyan választásra készülünk, amikor a megszokott magasságban van a tét. Nem az adózási rendszerről, szociálpolitikáról és egyéb megszokott kérdésekről van szó.

Nagy István: Sorsfordító időket élünk (Fotó: Nagy Kristóf)

– Most olyan kérdésekben kell döntenünk, amiben ha egyszer hibázunk, nem lehet visszafordítani. Ha olyanokra bízzuk a vezetést, akik háborúba sodorják az országot, az visszafordíthatatlan folyamatokat indít el. Ha olyanokra bízzuk, akik beengedik a migránsáradatot – láthatjuk nemzetközi példákból – nem lehet visszafordítani. Most nagy erőre és nagy nyugalomra, bölcsességre van szükségünk a választásoknál. Ami az agráriumot illeti, a közös összefogás, az európai gazdák felemelt hangja hozott némi változást a közös agrárpolitikában, de ezek még csak részeredmények. Mutatja az irányváltást, de végig kell menni ezen az úton, nem szabad meghátrálni, hisz a jelenlegi EU-vezetés a saját polgárainak, a saját gazdálkodóinak fordít hátat a döntéseivel – tette hozzá a miniszter.

Erdős Norbert, Dávid Zoltán, Nagy István (Fotó: Nagy Kristóf)

A miniszteri látogatáson jelen volt Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere is. A városvezetőnek módja nyílt a fórum előtt, hogy megbeszélést folytasson Nagy István agrárminiszterrel, városunk agráriumát érintő kérdésekről. A megbeszélésen az orosházi gazdákat sújtó problémák mellett szó esett a következő időszak fejlesztési terveiről is. – Kiemelt fontosságot érdemelnek a magyar gazdák és a magyar agrárium érdekei – egyetértettünk ebben dr. Nagy István agrárminiszterrel, akivel Medgyesegyházán volt szerencsém szót váltani. Orosháza erőssége a mezőgazdaság, sok család megélhetését biztosítják a jó minőségű földek ezen a vidéken, és a mezőgazdaságra épülő élelmiszer ipart is. Ennek így kell maradnia a jövőben is. Megnyugtató, hogy a Kormány támogatja az agráriumot, a hazai élelmiszeripart és képviseli annak érdekeit Brüsszelben is. Az a legfőbb, hogy kifizetődő legyen a földeken végzett kemény munka, minőségi és hazai termékek kerüljenek a családok asztalára, s hogy mind a munkát, mind annak gyümölcsét békességben, a háború fenyegető árnyéka nélkül élvezhessük – foglalta össze Dávid Zoltán polgármester.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.