- hirdetés -

Az Orosháza-Gyopárosfürdő KSC 1996-os csapata az utánpótlás-bajnokság országos döntőjébe jutott.
Hazai pályán játszott országos elődöntőt az OKSC 1996-os születésű együttese. A résztvevő négy csapat – Ferencváros, Vác, Fehérgyarmat, Orosháza – közül az első kettő léphetett tovább az országos döntőbe.
Az első mérkőzést zökkenőmentesen hozta a csapat, a lányoknak erőlködés nélkül sikerült legyőzniük a Fehérgyarmat gárdáját.
Orosháza-Gyopárosfürdő KSC – Fehérgyarmat 25-10
A második találkozóra nagyon készültek az orosházi fiatalok. Az első félidőben a jó védekezés mellett sok hiba csúszott a támadásokba, így az ellenfél négy gólos előnyre tett szert. Ezt a második félidő közepére két gólra csökkentették a lányok, de az egyenlítés nem sikerült. A Ferencváros megérdemelten nyerte meg a rangadót.
Ferencvárosi TC – Orosháza-Gyopárosfürdő KSC 15-11

A döntőbe jutott csapat (Fotó: Zsedényi Péter)
A döntőbe jutott csapat (Fotó: OKSC)

A harmadik – sorsdöntő – mérkőzésre az orosházi edzőnek sikerült felráznia a csapatot. Az első félidőt egy gólos előnnyel zárta az OKSC, a második játékrész közepén pedig már öt találattal is megléptek a lányok, amiből a végére három gólos győzelem született.
Váci NKSE – Orosháza-Gyopárosfürdő KSC 16-19
Az elődöntő végeredménye:
1. Ferencvárosi TC 6 pont
2. Orosháza-Gyopárosfürdő KSC 4 pont
3. Váci NKSE 2 pont
4. Fehérgyarmat 0 pont
A Ferencváros és az Orosháza együttese került az országos döntőbe, ahol az orosháziak csoportellenfelei a Tamási KC, a Kozármisleny, valamint a Debreceni Sportiskola csapatai lesznek. A viadalt május 15-16-án Gyöngyösön rendezik.

A csapat tagjai: Agbaria Mona, Antal Dorina (3 gól), Aradi Edina, Ádász Diána, Balogh Vanessza, Kónya Kinga (5), Kránitz Gréta (16), Ravasz Mariann (1), Szaszkó Szabina, Szöllősi Dalma (7), Szöllősi Stella (4), Telek Klára (13), Tóth Alexandra, Ulmann Bernadett (7). Edző: Papp Mihály.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.