- hirdetés -

A fegyveres testületek összejövetelén a tagok az egyesület pályázati lehetőségeikről és a város fejlesztéséről, többek közt az Alföld Szálló helyén kialakítani kívánt parktól kapott tájékoztatást.
A Fegyveres Testületek Nyugállományúak Klubja április 7-én a művelődési házban klubrendezvényt tartott, melyen az elmúlt egy hónap eredményeit és tevékenységeit tárta a hallgatóság elé Kiss Imre nyugállományú alezredes. Emellett nagy hangsúlyt kapott a pályázati lehetőségek megtárgyalása, melyek segítségével az idős napi rendezvényüket, a technikai felszerelésük fejlesztését és egy, a hamarosan ötven éves alakulat történetét bemutató könyv kiadását próbálják megvalósítani.
A rendezvényen Németh Béla polgármester a város fejlesztéséről tartott tájékoztatót. Az Eötvös iskola felújítása mellett szó esett a kamerával őrzött és személyekkel védett játszótér megépítéséről, az Ond utcai kerékpárút elkészítéséről, és a 16 önkormányzati lakás napkollektorral való felszereléséről is, melyek már folyamatban vannak. Emellett a benyújtott pályázatokról is tájékoztatást kaptak a megjelentek, köztük a Luther utca aszfaltozásáról, az Ifjúsági és Könd utcai óvodák fejlesztéséről, valamint a Gyopárosfürdőn kialakítani kívánt geotermikus energiahasznosításról.
A jelenlévők érdeklődésének középpontjába hamar az Alföld szálló, vagyis az annak helyén kialakítani kívánt park került. Ismét felmerült a kérdés: miért a bontás mellett döntöttek a felújítás helyett? Németh Béla elmondta, csak arra milliárdokat kellett volna költenie a városnak, hogy egyáltalán működési engedélyt kapjon az épület, ehelyett azonban mintegy 950 millió forintból nem csupán a szálló helyét, hanem többek közt a taxiállomás sorát, a Meszes-kisköz egy részét és a házasságkötő termet is felújítják, valamint egy rendezvények megtartására alkalmas épületet is létrehoznak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.