- hirdetés -

Egyre több a kóbor kutya városban, miközben a menhely is telített.

Sok kóbor kutyát látni a városban. Legtöbbször „bandázva” róják az utcákat, általában középpontban egy szuka kutyussal. Ivarzási időszak van, amikor nekünk, gazdiknak is jobban kell figyelnünk. Ösztöneik hajtják ilyenkor az ebeket, nehéz megfogni őket. Mégis meg kell próbálni: vigyázzunk hű társainkra, hogy ne az utcán végezzék.
Sok gondot okoznak az elkóborolt kutyák az ivartalanítási időszakban – tudtuk meg az orosházi állatvédőktől. A menhely jelenleg is 100 (sőt 120) százalékon működik. Nem tudnak több ebet befogadni, ezért a felelős állattartás fontosságát hangsúlyozzák.

Frakk köszöni

Frakk megmenekült
Frakk megmenekült
Az orosházi kutyamenhelyen nagyon sok eb vár most is szerető gazdira. Kérik, aki teheti, fogadjon örökbe egy szeretetreméltó kutyust. Ha nincs erre lehetősége, segíthet is. Önkéntesek jelentkezését folyamatosan várja az Orosházi Állat- és Természetvédő Közhasznú Egyesület.
Tereprendezés, sétáltatás, simogatás – néhány feladat, amivel szebbé tehetjük az otthontalan ebek napjait. Állateledellel is segíthetjük a menhely munkáját. Ismét húsvéti tápgyűjtő akciót tartanak, az orosházi állateledel kereskedésekben adhatjuk le felajánlásainkat.
És a végére egy jó hír: nemrégiben bemutattuk Frakkot. A másfél éves, kaukázusi juhász jellegű kutyust egy közeli faluban találták. Gazdája nem jelentkezett érte, és mivel a menhelyek telítettek, nem tudták befogadni, így az elaltatás várt rá.
Az állatbarátok azonban nem hagyták magára Frakkot, megmentették az életét. Köszöni, és mi is köszönjük.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.