- hirdetés -

95 személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt tavaly Orosházán és térségében. Évet értékelt a Városi Baleset-megelőzési Bizottság.
A múlt csütörtöki egyeztetésen beszámoló hangzott el a tavalyi közbiztonsági helyzetről, illetve az idei legfontosabb feladatokról. Kiderült, két százalékkal volt több baleset tavaly az előző évhez viszonyítva, 119-en sérültek meg az utakon. 17 esetben okoztak ittasan bajt a járművezetők, ez 13 százalékos emelkedés. A legtöbb ütközés az elsőbbségi szabályok megszegése miatt történt, de sok gond forrása volt a gyorshajtás is.

Pénteken volt a legtöbb baleset – derül ki a bizottság jelentéséből, mely hangsúlyozza: a leginkább balesetveszélyes útszakaszok a térségben a 4427-es út Orosháza és Tótkomlós között, illetve a 47-es elkerülő szakasza.

A baleset-megelőzési bizottság ülésén az idei feladatokról is szó esett. Kiderült, 2010-ben a preventív tevékenység mellett számos programot is szerveznek. Lesznek többek közt közlekedési versenyek, valamint folytatódik a Zebra Akadémia és Az iskola rendőre program is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.