- hirdetés -

Küzdeni tudásból jelesre vizsgáztak szombat délután az orosházi női kézilabdázók.
Orosháza-Gyopárosfürdő KSC – Főgáz-Gázművek MTE 22 – 22 (11 – 13)
NBI/B-s női kézilabda mérkőzés, Orosháza. Táncsics csarnok, 250 néző.
Vezette: Kóródi Beáta – Major Gábor.

Orosháza: Mészáros – Fazekas, Németh, Kovács 1, Ancsin 3, Such 6, RÓZSA 4. cs.: Gyarmati, HANUSZ (kapusok), Kránitz Sz., Krivik, Bodrogi 1, KRÁNITZ A. 3, JUHÁSZ 4.
Edző: Mikus István.

Az ellenfél legjobb dobói: Ferencz és Kovács 7 – 7
Kiállítások: 10 perc ill. 6 perc Hétméteresek: 6/4. ill. 6/4.
Nem kezdődött számunkra rosszul a mérkőzés. A fizikálisan jobb erőkből álló fővárosiak ellen a lányok felvették a harcot és hamar megvolt a vezetés is (5. perc 3-2). Ezután érthetetlen rövidzárlat következett a mieink játékában. Előkészítés nélkül ellőtt labdák, pontatlan átadások és technikai hibák jellemezték a második 5-8 percet, amit a vendégek azonnal a maguk javára fordítottak és zsinórban öt gólt rámoltak be az orosházi kapuba (13. perc 3-7). A hazai játékosok küzdöttek, harcoltak, de a sok hibának köszönhetően az egyenlítés nem sikerült, sőt többször 4-5 gólos vendég vezetést mutatott az eredményjelző (23. perc 6-10). A félidő végére aztán elkezdtek összejönni a dolgok, de még így is kétgólos fővárosi előnynél mehettek pihenőre a csapatok.

Hatalmas küzdelem, megérdemelt 1 pont (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
Hatalmas küzdelem, megérdemelt 1 pont (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
A közönség a félidő végi játék láttán joggal várhatta, hogy a kedvencek folytatják a felzárkózást, de nem így történt. A második játékrész ismét kihagyott orosházi ziccerekkel kezdődött. Megint közte négy (36. perc 13-17). Ezután ismét egy jobb hazai periódus következett és a 40. percre felzárkóztunk egyre. Örömmel láttuk a hosszú sérülése után visszatért Hanusz Andi remek védéseit, melyekkel nagyban hozzájárult a felzárkózás sikeréhez.
Az egyenlítés a meccs vége előtt öt perccel érkezett. A fáradó pesti átlövőket egyre jobban sikerült semlegesíteni, ugyanakkor támadásban Kránitz Andi váratlan közbelövései, Rózsa Vera gyönyörű, lefordulásos szélső góljai mutatták, hogy a győzelemre is megvan  az esély. Ki kell még emelni az ifista Juhász Dalma játékát. Egy előzőleg lejátszott meccsel a kezében, lábában is szinte motorja volt a csapatnak és nem mellékesen négy szép gól is fűződik a nevéhez.
Az utolsó percek nagyon izgalmasra sikerültek. Fej-fej mellett a két együttes. A végső 60 másodpercnek egyenlő állásnál vágtunk neki, úgy, hogy mi támadhattunk. Sajna Such Tamara lövése a kapufa tövén csattant. Az ellenakció vége egy időn túli szabaddobás lett, amit Hanusz Andi hárított. Maradt az iksz.
Mikus István: – A küzdeni tudással, az akarattal nem volt gond. Sajnos sok a pontatlanság a játékunkban és egy szem lövővel nagyon nehéz eredményesen támadni (mindkét Békéscsabáról igazolt játékosunk sérült. A szerk. )
Kenyeres József: – Végig vezettünk, mindig az orosháziaknak kellett menni az eredmény után. A vége felé a csapat fáradni kezdett és ezt a hazaiak kihasználták. Szerintem igazságos döntetlen született.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.