- hirdetés -

Országos elődöntőbe jutott az Orosháza-Gyopárosfürdő KSC 1997-es születésű csapata.
Az Adidas kézilabda utánpótlás-bajnokság Debrecenben megrendezett régiós döntőjében Békés, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megye legjobbjai mérték össze tudásukat a továbbjutásért. A hat csapatból az első kettő kerülhetett az országos elődöntőbe, azaz az ország 16 legjobb együttese közé.
Az orosházi lányok nagy lendülettel, magabiztosan kezdtek neki az első mérkőzésnek a Hajdúnánási Aprófogúak Moli Kézisuli ellen, ami a félidei eredményen is meglátszott (10-1). Szünet után a csapat második sora is lehetőséghez jutott a találkozón, ők is tisztességesen helytálltak, három góllal nyerték a játékrészt, így a végeredmény 18-6 lett. Ezen a mérkőzésen mindenki a tudásának megfelelően játszott.
Orosháza-Gyopárosfürdő KSC – Hajdúnánási Aprófogúak 18-6 (10-1)
Góllövők: Balogh V. 5, Szűcs D. 3, Bene V., Borgulya A., Dobos D., Mészáros Á. 2-2, Kenyeres B., Tornyi-Molnár A. 1-1.
Ezt követte a nézők idegeit borzoló mérkőzés a Bercsényi DSE Jászberény csapata ellen. A lányok az előző meccsből sajnos szinte semmit nem tudtak átmenteni erre a találkozóra, ezt hűen tükrözte a félidei állás: 6-10 az ellenfél javára. A szünetben sikerült rendezni a sorokat, igaz, még így is nagyon sok hibával játszott a csapat, de a vezetést is sikerült átvenniük. Az utolsó percben azonban egy elkapkodott orosházi támadást követően a játékvezetők időn túli büntetőt ítéltek a csapat ellen, amelyből sajnos ki tudott egyenlíteni az ellenfél. Ennek ellenére is csoportelső lett az OKSC.
Orosháza-Gyopárosfürdő KSC – Bercsényi DSE Jászberény 14-14 (6-10)
Góllövők: Balogh V. 5, Bene V., Zvolenszky N. 3-3, Szűcs D. 2, Mészáros Á. 1.
Az elődöntőben a másik csoport második helyezettje – a megyei fordulóban egyszer már legyőzött Gyulai SE együttese – volt az ellenfél, akiket ismét szép játékkal sikerült 15-7-re megverni. Ekkor már biztos volt az Orosháza országos elődöntőbe jutása, de természetesen mindenki szeretett volna minél fényesebb éremmel hazatérni.
Orosháza-Gyopárosfürdő KSC – Gyulai SE 15-7 (9-2)
Góllövők: Zvolenszky N. 6, Bene V. 4, Balogh V. 3, Antal D., Dobos D. 1-1.

A országos elődöntőbe jutott csapat (Fotó: Zsedényi Péter)
A országos elődöntőbe jutott csapat (Fotó: Zsedényi Péter)
A döntőben ismét a Bercsényi DSE Jászberény gárdájával kellett megmérkőzniük az orosházi lányoknak. Ekkor már mindkét csapat igen fáradt volt, ez látszott azon is, hogy sok hibával játszottak. Az első félidőben dicséret illeti a csapat védekezését, kiemelkedő volt a kapusteljesítmény is, a támadásokba azonban rengeteg hiba csúszott, így a félidőben 3-3 állt az eredményjelzőn. A második félidőt jobban kezdte a társaság, de a félidő végén ismét sok helyzet maradt ki, így 9-9 lett a mérkőzés végeredménye. Ekkor következtek a büntetődobások, ahol ugyan az Orosháza csak 5-ből 2 hétméterest tudott értékesíteni – szerencsére azonban a csapat kapusa, Szaszkó Szabina védéseivel győzelemhez juttatta a csapatot, mivel neki csupán 1 gólt tudtak lőni a jászberényiek.
Orosháza-Gyopárosfürdő KSC – Bercsényi DSE Jászberény 9-9 (3-3), hétméteresekkel 11-10
Góllövők: Balogh V. 4, Bene V., Szűcs D., Mészáros Á. 2-2, Zvolenszky N. 1.
Az országos elődöntőben a Gödöllői SE, a Miskolci Sportiskola, valamint a budapesti régió második helyezettje lesz az Orosháza-Gyopárosfürdő KSC ellenfele az országos döntőbe jutásért.
Gyarmati Nóra edző: – Összességében ügyesek voltak a lányok, a küzdeni tudásuk elismerésre méltó. A hibáinkból megpróbálunk tanulni, hogy zökkenőmentesebb lehessen az országos elődöntőben a lányok szereplése.

A régiógyőztes csapat tagjai:
Kulima Alexandra, Szaszkó Szabina, Zsedényi Eszter (kapusok), Antal Dorina, Balogh Vanessza, Bene Viktória, Borbély Fruzsina, Borgulya Alexandra, Dobos Dominika, Kenyeres Barbara, Mészáros Ágnes, Szűcs Dalma, Tornyi-Molnár Adrienn, Zvara Bianka, Zvolenszky Nóra. Edző: Gyarmati Nóra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.