- hirdetés -

Bankkártyával is kifizethetjük ezentúl a helyszíni bírságot. Békés megye 15 terminált kapott kipróbálásra, egy városunkba is került.
Már nemcsak az üzletekben és a benzinkutakon, hanem az utak mentén ellenőrző rendőröknél is használhatjuk a bankkártyákat – tudtuk meg az Orosházi Rendőrkapitányságtól. Békés és Csongrád megyében ugyanis három hónapon át, kísérleti jelleggel kártyaleolvasókkal szerelik fel a járőrautók egy részét.

Immár az orosházi rendőröknél is lehet kártyával fizetni (Fotó: Melega Krisztián)
Immár az orosházi rendőröknél is lehet kártyával fizetni (Fotó: Melega Krisztián)
Békés megye 15 terminált kapott kipróbálásra, az Orosházi Rendőrkapitányságra egy berendezés került. A rendőrautóba telepített kártyaleolvasó a nap 24 órájában használható, és magyar, illetve külföldi állampolgárok is élhetnek ezzel a fizetési lehetőséggel, ha szabálytalanságon kapják őket.
A kezdeményezés célja, hogy egyszerűbbé, gyorsabbá tegyék a helyszíni bírság kiegyenlítését. Így nem fenyeget az a veszély, hogy valaki elveszíti a csekket, elfelejti befizetni, de nincs szükség a postai sorban állásra sem.

Egyelőre csak tesztelnek

A rendőrségtől megtudtuk, hogy amennyiben az intézkedő rendőr a helyszíni bírság kiszabása mellett dönt, és a szabályszegés elkövetője elismeri azt, úgy a tesztidőszakban bankkártyával is kifizetheti a bírságot. Fontos azonban tudni, hogy a kártyás fizetés csak a helyszíni bírságolás körébe tartozó szabálysértéseknél alkalmazható. A megbírságolt személy – a már megszokott kártyás fizetésekhez hasonlóan – az átutalásról természetesen azonnal igazolást is kap.
Egyelőre tehát tesztidőszak van, három hónapig. Az összegyűjtött tapasztalatokat kiértékelik majd, és ez alapján módosíthatnak a kártyás bírságfizetés országos bevezetése előtt.
Orosházán az OrosCafé.hu szerdán közösen járőrözött a helyi rendőrökkel, hogy a gyakorlatban is lássa a rendszer működését. A rendőrök több megbírságolt személynek felajánlották a kártyás fizetés lehetőségét, azonban senki nem élt vele.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.