- hirdetés -

A tavasz, s vele az új versenyszezon itt áll már a küszöbön. A 2010-es tervekről és a távolabbi célként megálmodottakról az Orosházi Lovas Egyesület elnökét, Dr. Németh Andrást kérdeztük.
– Lesznek változások, az idén négy verseny megrendezését tervezzük, melyből az első, a hagyományos május elsejei majális lesz – kezdi a tervek felsorolását Németh András, majd tovább is tekint azonnal:
– Tervezünk versenyt június 5-én, július 17-én és természetesen az ugyancsak hagyományos augusztus 20-i nemzetközi találkozót is megtartjuk augusztus 21-én. Minden általunk képviselt szakágban – ügető, galopp, díjugratás, fogathajtás – előrelépést szeretnénk. Versenyeink minimum megyei, vagy regionális szintűek lesznek, de kivesszük a részünket a Kincsem-Park hivatalos versenyeiből is az augusztusi ünnepen.
Arról szóltak a hírek nemrég, hogy nagy tervek megvalósításán kezdett dolgozni az OLE, és országos futamokat láthatnánk Orosházán, ahol fogadni is lehetne a kedvencekre.
– Ez egy nagyon hosszú és sok szervezőmunkát, tárgyalást, hogy azt ne mondjam, lobbizást igénylő folyamat végén valósulhat csak meg. Első lépésként felvettük a kapcsolatot a Nemzeti Lóverseny Kft-vel és a Magyar Lóversenyfogadást Szervező Kft-vel, hogy a Bogárzói pályán – hasonlóan a harminc évvel ezelőttiekhez – ismét hivatalos versenyekre lehessen fogadni. A fogadásos lóverseny az idén még technikai okok miatt nem valósulhat meg, de első lépésként az augusztusi hivatalos versenyeket a TV-ben, de legalábbis az interneten élőben követhetik szerte az országban.

Az egyesületnél úgy tervezik, hogy hamarosan felpezsdül a lovasélet Bogárzón (Fotó: Rosta Tibor)
Remélik, hogy hamarosan felpezsdül a lovasélet Bogárzón (Fotó: Rosta Tibor)
Milyen terheket rónak az álmodott változások az egyesületre?
– Fel kell újítanunk a pálya infrastruktúráját. A szociális helyiségeket a vendéglátó helyeket és persze a fogadó irodát, amit el kell látni egy alkalmas ADSL vonallal is. A hivatalos futamokhoz a pálya talaját is alkalmassá kell tenni. Jelenleg, ha pár hétig nem esik az eső, akkor a futópálya beton keménységűre szárad, ez pedig tönkreteheti az értékes és érzékeny versenylovak, elsősorban a galopplovak lábát. Mindenesetre , ha néha csak apró lépésekkel is, de haladunk, és a magam részéről nagyon bízom benne, hogy a belátható jövőben megvalósul a nagy terv, minden lóversenyszerető orosházi és környékbeli szurkoló örömére.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.