- hirdetés -

Egy korábbi elmaradásunkat pótoljuk ezzel az írással, hiszen a nagy farsangi kavalkádból kimaradt az Eötvös iskola beszámolója, melyet Schmidt Jenőné tanárnő küldött el nekünk két fotó kíséretében. Lássuk hát…
„Vidám nap van, áll a bál,” ezzel a mottóval indítottuk február 25-ét az alsós tanulók számára az Eötvös József  Tagintézményben. Már napokkal azelőtt nagy izgalommal, lelkesedéssel készülődtek tanulóink erre a napra. Érdekes, színes dekorációval díszítették tantermeiket és izgalmas jelmezeket terveztek, farsangi álarcokat, szemüvegeket készítettek. Nem maradt el a régi hagyományok, népszokások felidézése sem.

Interjú a vámpírral
Interjú a vámpírral
A farsang délutánján Pumukli köszöntötte az érdeklődő vendégek sokaságát és megnyitotta a mulatságot. Felcsendült a cirkuszi zene, melyre a 2. b osztály sportiskolásai, a „Vidám bohócok” előadták sziporkázó mutatványaikat, megalapozva ezzel a délutáni jó hangulatot.
Ezt követték a 3. a osztály kedélyes hógolyózó tanulói, akik Zoltán Erika: Hé, Mr. Hóember! című dalára táncukkal jókedvűen búcsúztatták el a telet. A 2. a osztály kacsa tánca már a tavaszt idézte színes, mozgalmas előadásával. Az osztálytáncokat a 3. b zárta. Sejtelmes mozgású cicákká változva jelenítették meg a Macskák című musical egy részletét.
A szórakoztató osztályprodukciók után az egyéni jelmezesek felvonulásával folytatódott a program. Pumukli vezetésével megmutathatták különleges, ötletes jelmezeiket a kicsik, láthattunk léghajót, málnát, tükörtojást, szőlőfürtöt, érett almát és sok-sok mesehőst.
A műsor után a tantermekben a szülőknek köszönhetően sok finomság várta a diákokat: farsangi fánk, szendvics, sütemény, torta, üdítő. Nagy sikert aratott a gyerekek körében a zsákba macska is. A jó hangulatú napot a disco zárta, melyre az alsósok minden évben örömmel táncolnak.
Másnap a felső tagozatos diákok mutatták be jelmezeiket és produkcióikat. Volt ott „kislány”, műtősfiú, orosz táncosnő, „híres” labdarúgó, szellem, boszorkány és minden más érdekes jelmezbe öltözött gyerek. A felsősök egy-egy jelenettel is igyekeztek mosolyt csalni a nézők orcájára. A jelenetek között szerepeltek táncosok, tévéműsor szereplők, a bemutató végén pedig maguk a „Hupikék törpikék” tiszteltek meg bennünket Hókuszpók kíséretében.

A felsősök búcsúztak az iskolától (Fotók: Eötvös iskola)
A felsősök már csapatban játszottak (Fotók: Eötvös iskola)
A zsűri a 8.a osztályos tanulók produkcióját tartotta legjobbnak, a gyerekek a farsangi produkciójukba kedves köszönő szavakat is rajtettek, mellyel megköszönték az Eötvösben eltöltött nyolc évet. A városi farsangon is ők képviselik majd iskolánkat. A mulatságot disco zárta, ahol vígan táncoltak kicsik és nagyok, így búcsúztatva a telet és várva a tavaszt. A csarnok átalakítása miatt nem a megszokott körülmények között, de így is nagy érdeklődés közepette és jó hangulatban telt el mindkét farsangi mulatság.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.