- hirdetés -

A felnőtt női kézicsapat nem bírt a listavezető és bajnokesélyes csapattal.
Bugyi-Újbuda TC – Orosháza-Gyopárosfürdő KSC 39 – 27 (19 – 8 )
NB I/B-s női bajnoki kézilabda mérkőzés, Budapest, 200 néző,
Vezette: Kiss, Kuklis

Orosháza: Mészáros – Ancsin 6, Such 6, Rózsa, Bodrogi, Gerzsényi 2, KOVÁCS B. 6. (csere: Gyarmati (kapus) Fazekas 3, Kránitz A. 1, Németh, Kránitz Sz. Kránitz O. JUHÁSZ 3.
Az ellenfél legjobb dobói: Drávai 10. Burai 8
Kiállítások: 4 perc ill. 6 perc Hétméteresek: 7/5 ill. 5/5
Az Orosháza – immár a véglegesített edzővel, Mikus Istvánnal – a tabellát vezető Újbuda otthonába látogatott. Mondani sem kell, hogy a házigazdák voltak a mérkőzés toronymagas esélyesei.
A mieink között ezen a meccsen mutatkozott be a felnőtt csapatban Juhász Dalma, aki a serdülő és az Ifi csapat üdvöskéje irányító-átlövő poszton.
Jól kezdtek lányaink, fegyelmezetten hajtották végre a megbeszélt taktikát, ezzel meg is lepték a kissé álmosan mozgó fővárosiakat (6. perc 2-4). Ezután egy-két érdekes kiállítás borzolta a kedélyeket, és a könnyen jött emberelőnyt kihasználta a hazai csapat és 6-4 re fordított.

Az ificsapat kiváló játékkal 27 – 32 arányban verte a fővárosi ellenfelét.

Változatos percek következtek a pályán, a mieink szívósan zárkóztak, a 11. percben csupán egy gól volt az Újbuda előnye (7-6). Innentől kezdve azonban balszerencse kísérte a mieink támadásait, kimaradtak a ziccerek és a kapufáról rendre kifelé pattant a labda (jellemző adat, hogy a meccs folyamán a lányok 9 kapufát dobtak). Ennek egyenes következménye volt, hogy a másik oldalon pontosabban céloztak a játékosok, és fokozatosan elhúzott a hazai csapat. A 11. perctől kezdve mi csupán 2 gólt dobtunk, míg ellenfelünk 12-szer zörgette meg a hálónkat.
A második félidő elején folytatódott a gólszüret, de egyre jobban magára talált az Orosháza. Partiban voltunk az ellenféllel, harcosan küzdöttek a lányok, ám nem sikerült közelebb lopódzni. Az utolsó percben 9 gól volt a hátrány, amit görcsösen csökkenteni akartak játékosaink. Azonban a támadásbefejezések rendre rosszul sültek el, az ellenfél labdaszerzés után háromszor rohant le minket és mindannyiszor mattolta is kapusunkat, így 12 gólos vereség lett a vége.
A vereség várható volt ezen a meccsen, azonban ha az első félidei hibák nem következnek be, az arány sem ennyire nagy.
Mikus István: – Adtunk egy félidő előnyt a bajnokesélyes listavezetőnek, de a második félidei játék jó alapot ad a következő időszakra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.