- hirdetés -

Hatalmas csata, szikrázó keménység, végig kiélezett párharc jellemezte a szombat esti rangadót, melyből végül győztesen került ki az orosházi férfi kézilabda csapat.
Orosházi FKSE – Kiskunfélegyháza 25 – 24 (11 – 11)
NBI/B-s férfi kézilabda mérkőzés, Orosháza, Táncsics csarnok, 400 néző.
Vezette: Tóth – Ungvári

Orosháza: Herjeczki – Varga 2, BALDA 7,Kósa, Ambrus 2, KARDOS 5, Dunkl 2. cs.: KOVÁCS R (kapus), Raffai, Kovács A. 1, Bajusz 2, Berta, ORSZÁGH 3, Dukic 1.
Edző: Füzesi Ferenc.

Az ellenfél legjobb dobói: Kocsis 8, Valaczkai 5
Kiállítás : 12 perc ill. 12 perc. Hétméteresek: 2/2 ill. 7/7.
Az ifik megint megadták az alaphangot. 20-1-es (!) félidő után, 40-11-re mosták le a félegyházi fiatalokat.
Este hatkor, a zsúfolásig telt csarnokban mindenki tudta, hogy a felnőtt meccs nem lesz ilyen sima. A télen teljesen újjáalakult kiskunfélegyházi csapat (a PLER-ből, Szegedről, Kecskemétről igazoltak) nem a legfényesebben szerepelt az első három tavaszi fordulóban. 13 gólos zakó Nyíregyházán, döntetlen a Békés ellen otthon, és csak egy soványka győzelem az ózdiak ellen. A vak is látja, hogy ebben a gárdában sokkal több van, és ezt most minden erejükkel, épp Orosházán, a listavető ellen kívánták bizonyítani.
Teljes erővel estek egymásnak a csapatok az első pillanattól fogva. Orosházi oldalon jobb volt a védelem, viszont támadásban több volt a hiba. Sok akció futott zátonyra a vendég kapus ténykedése miatt, bár ezek egy részében a mi támadóink tették naggyá az egyébként jól védő hálóőrt. Kiegyenlített volt a küzdelem, fej-fej mellett haladtak a csapatok (20. perc 7-7, 25. perc 10-10). Leginkább a hatalmas küzdelem dominált, a durvaság határát súrolóan kemény védekezés mindkét oldalon, több kidolgozott és több kihagyott helyzet a hazaiaknál. A félidőre semmi nem dőlt el, 11 – 11-es állásnál mentek pihenőre a csapatok.

A csapategység volt erős a zöld-sárgáknál (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
A csapategység volt erős a zöld-sárgáknál (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
A második félidőben a játékot ott és úgy folytatták a fiúk, ahol és ahogyan az elsőben abbahagyták. Továbbra sem sikerült jelentősebb előnyre szert tennie egyik félnek sem, bár mindkét edző próbált váratlant húzni. Nálunk emberfogás, a kunságiaknál előretolt zavarós védekezés. Maradt az iksz és maradt az egyre fokozódó izgalom, vajon ki bírja jobban idegekkel és erővel a végjátékot (45. perc 17-17).
A hangulat fokozásához a játékvezetők egy-egy „érdekes” ítélete is hozzá tett. A holtpontról aztán a hazaiaknak sikerült előbb elmozdulni. A végül a meccs legjobbjává választott Országh Ádám vezérletével az 51. és az 56. perc között négy gólos előnyre tett szert Füzesi mester legénysége. A Félegyháza nem adta fel, hanem fogcsikorgatva küzdött és leszegett fejjel rohamozott tovább. Az utolsó pár percben az orosháziak előbb egy, majd két emberhátrányban(ez is elég „érdekes”volt)  próbáltak meg valamennyit megőrizni az előnyből. Öt torokszorítóan izgalmas másodperccel a vége előtt, egygólos hazai előnynél a vendégek támadtak, de a két pontot önfeláldozó védekezéssel és Kovács kapus hathatós közreműködésével mégis sikerült itthon tartani.
Füzesi Ferenc: – Amikor egy csapatnak nem úgy megy, ahogyan szeretné, akkor a szív, az akarat, a csapategység és a jó védekezés segíthet. Ma az egységesebb csapat nyert.

Mégis nyert a DKC Miskolc!
Ezt írtuk korábban: „a mérkőzés után jött a hír, hogy a legnagyobb rivális – a Diósgyőr csapata botlott Törökszentmiklóson, így a nagy küzdelemben diadalmaskodó orosházi csapat már nem egy, de három ponttal vezeti a bajnoki tabellát!”

Sajnos, ez a hír vasárnap reggelre kacsának bizonyult. Ugyanis a kézilabda szövetség hivatalos honlapjára rossz eredményt töltöttek fel, azt vette mindenki alapul szombat este. A DKC Miskolc nem kikapott, hanem nyert 6 góllal Törökszentmiklóson. Így a három pontos előny helyett maradt az egy egységnyi vezetés a tabellán. Ám ez is előny, ami a legfontosabb.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.