- hirdetés -

Farkas Bertalan népszerűsíti a Honvédelmi Minisztérium egyik programját, amely révén a katonák munkaerő-piaci reintegrációját segítik elő.
A norvég alap 500 millió forintos pályázatát nyerték el, és 2010 év végéig juttatják különböző OKJ-s képzések nyújtotta végzettséghez a honvédségből kikerülteket. A dél-alföldi régióban mintegy 400 egykori katonának 10 százaléka ült már be az iskolapadba, hogy megnövelje esélyét a munkához jutásra, ill. megfeleljen az élethosszig tartó tanulás állandó követelményének.
– Orosházán még a tízet sem éri el a rendszerben lévők száma, de több mint félszázan élhetnek a lehetőséggel – tudtuk meg Kiss Imre nyugállományú ezredestől.

Bővebben a tegyonmagadert.hu és a katonakert.hu honlapokon tájékozódhatnak.

– Ma már szakmától függetlenül állandóan tanulni kell. Én a 60 évet betöltöttem, de ahhoz, hogy naprakész tudjak lenni az űrkutatásban, az űrtechnikában, el kellett sajátítanom az angol nyelvet. Olvasni, tanulni kell folyamatosan – szögezi le Farkas Bertalan, az egyetlen magyar asztronauta.
Repülésének közelgő 30. évfordulójáról elmondta, hogy nagyon készül az eseményre. Sajnálja, hogy kollégái nem kaptak lehetőséget, így ő maradt az egyetlen magyar űrpilóta.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.