- hirdetés -

Megtelt a menhely! Vigyen haza kutyát, akik jobb sorsot érdemelnének.
Az állatvédő egyesület és a menhelyi lakók nevében kérjük az állatszerető embereket, hogy aki teheti, fogadjon örökbe a Szikhát Állatotthonból kutyát, mert a tél folyamán ismét nagyon megnőtt a kutyalétszám. Orosházán sok az állatszerető ember, de sajnos még mindig vannak olyan gazdák, akik kidobják a megunt kedvencet, illetve a nem várt szaporulatot. Városunkban az egyesület megalakulása óta, kilenc éve nincs elaltatás és nem is ez a megoldás a felelőtlen gazdák bűnére.

Ritkaságszámba menő kutya gazdát keres
Szomorú, hogy ő is szomorú
A városban sajnos a besurranásos tolvajlások száma nagyon megnőtt. Rendőri vélemény szerint is az ilyen jellegű lopások kivédésére még mindig legjobb módszer egy jó éber, házőrző kutya. Természetesen szabadon az udvarban, nem pedig megkötve. Idős embernek felnőtt, nyugodt kutya ajánlható, aki a legkisebb szeretetet is sokszorosan meghálálja és boldogabbá teheti egy magányos ember mindennapjait. Lakótelepi lakásban élő szobakutya mindennapos testmozgásra, sétára készteti az embert.
Bár azt szeretnénk, ha minél több kutyát fogadnának örökbe, mégis azt kérjük, csak olyan gazdák jelentkezzenek, akik megfelelően tudnak gondoskodni róluk. Szeretik, megfelelően etetik, beoltatják és szabadon tartják a kutyát. Állatvédelmi törvénybe ütközik az olyan tartási mód, amikor méteres láncra kötik a kutyát, és nincs védve még az időjárás viszontagságaitól sem. Többször kellett ilyen esetben a rendőrség segítségét kérni, felszólítani a gazdát, esetleg feljelentést is tenni. Kérjük, hogy továbbra is jelentsék, ha állatkínzást, állatkínzásnak minősülő tartási módot tapasztalnak környezetükben!
A menhelyi munkákra, a kutyákkal való foglalkozásra önkéntesek jelentkezését is nagyon szívesen vennénk, ha lemondással is jár, de megéri, mert a kutyák sokszorosan meghálálják a gondoskodást, simogató kézből soha nem elég. Várjuk a leendő gazdik jelentkezését, ha 6-8 kutyus jó gazdához kerülne, az is nagy segítséget jelentene!


A Szikhát Kutyamenhely
hívható telefonszámai:
örökbefogadás: 06 (70) 619-2307
állatkínzás bejelentése: 06 (70) 619-2305
általános információ: 06 (70) 619-2308
Email: oroshaziallatvedok@freemail.hu

Füli története

Füli három éves, fajtatiszta németjuhász szuka kutya. Egy benzinkútnál tették ki, ahol napokig várta gazdáját. Nem számított, hogy hőség van, vagy esik az eső, Füli rendületlenül kémlelte az utat, hogy a gazdája mikor jön vissza érte. De nem jött. Fülit megcsonkították, bal fülét levágták, nem tudni mi volt a bűne, amiért gazdája ilyen borzalmas cselekedetre szánta magát. Bármit is tett, gazdájának sokkal nagyobb bűne van, amiért brutálisan bántalmazta a kutyáját, majd cserbenhagyta – ez ma már bűncselekmény – és akár három évet is kaphat az elkövető. Füli okos, szófogadó, de baromfik mellé nem ajánljuk. Füli 2009 augusztusa óta várja, hogy valaki végre benne lássa meg szeretni való kedvencét. Már egyszer gazdára talált ugyan, de sajnos tévedtünk, amikor odaadtuk, nem jól tartották és elég rossz állapotban került vissza a menhelyre. Már a fajtamentőktől is kértünk segítséget, de sajnos így sem oldódott meg a sorsa. Füli szaladgálós, játékos, szeretetre éhes kutya, de mostanában mintha feladta volna, áll mozdulatlanul és néz a semmibe… Aki magához veszi Fülit, ígérjük nem fog csalódni!

Füli, a barátságos németjuhász
Füli, a barátságos németjuhász

Dorka a filigrán

Dorka kistestű, két év körüli szuka kutya. Filigrán alkatú vékonyka kiskutya, piszka lábakkal, imád szaladgálni, de lakásban is biztosan jól érezné magát. Nagyon barátságos, igazi kis házi kedvenc fajta.

Dorka
Dorka szeret szaladgálni

A testvérpár

Törpit és Tücsit, ezt a nagyon helyes testvérpárt már bemutattuk az OrosCafe.hu-n, de sajnos még mindig a menhelyen várják egy gondos gazda jelentkezését. Fél év körüli, mini termetű szuka kölykök, akik gyerekek mellé ideális játszótársak lennének, jó gazdát keresnek.

Törpi és Tücsi simogató kezekre vágyik
Törpi és Tücsi simogató kezekre vágyik

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.