- hirdetés -

Február 20-án rendezik meg a IV. Orosházi hagyományok, ízek versenyt és bemutatót.
Az évről-évre egyre több embert megmozgató programnak a Petőfi Művelődési Központ ad otthont. A részletekről Horváth József gazdaköri elnököt kérdeztük.
Ki jelentkezhet a programra?
Versenyre hívunk mindenkit Orosházáról, a térségből és a határon túlról is. Nevezését várjuk mindazoknak, akik értékeltetni szeretnék a szakmai zsűrik által saját készítésű füstölt vékony és vastag kolbászukat és saját főzetésű kisüsti gyümölcspálinkájukat. Várjuk továbbá azok jelentkezését is, akik kolbászgyúrási tudásukat szeretnék bemutatni.
Hol és meddig lehet nevezni?
A nevezést kisüsti gyümölcspálinkával február 16-ig várjuk. A Nyugdíjas Gazdaklub elnökénél, Szabó Györgynél lehet nevezni, mindennap 11 óráig, 1 liter kisüsti gyümölcspálinkával. A füstölt, vékony és vastag kolbász versenyt a házi készítésű kategória mellett a húsüzemek részére is meghirdetjük. A verseny napján reggel 7 és 9 között lehet nevezni a művelődési házban.
„Kolbászfronton” lesz egy újdonság is…
Igen, kolbászkészítő, kolbászgyúró versenyt is hirdetünk. 3 fős csapatok jelentkezését várjuk február 17-én, 12 óráig. Ez a program 20-án, délelőtt 9 órakor indul majd. A zsűri döntése alapján a győztesek elnyerik Orosháza legjobb füstölt vékony és vastag kolbásza és kisüsti gyümölcspálinkája, valamint a legjobb kolbászkészítő csapat címet. A húsfeldolgozó üzemek közül a kóstolók alapján közönségdíjat adunk át a legjobbaknak.
Milyen kiegészítő programokat kínálnak?
Február 19-én, pénteken könyvbemutató lesz a könyvtárban. Majthényi László és dr. Nagy Zoltán Hagyományos disznótoros ételek című kötetét ismerhetjük meg. A gyermek rajzverseny eredményét szombaton hirdetjük ki, és szintén 20-án mutatják be Károlyi Fülöp Béla Orosházi disznótorok hajdanában és napjainkban című munkáját. De lesz még néptáncbemutató, fellép a Kisiratosi Gazdakör Férfikórusa, és a nótaszó sem marad el.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.