- hirdetés -

Márciustól a Körös Volán is bevezeti a regisztrációs jegyet, amit kötelező lesz kiváltania az ingyen utazóknak.
Az ingyenes utazásra jogosultaknak lesz kötelező kiváltaniuk, azaz főként a 6 éven aluli gyermekeket és a 65 év feletti utasokat érinti a kormányrendeletben előírt új szabályozás.

Képalá (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Egyelőre a sofőr adja a regisztrációs jegyet
(Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A díjmentes jegyet a buszsofőrök adják majd az utazóknak, Orosházán, a pénztáraknál ugyanis jelenleg nincs jegyelővétel – tudtuk meg Rédecsi Zoltán személyszállítási vezetőtől.
A regisztrációs jegyet egészen az utazás végéig meg kell őrizni, illetve ellenőrzés során be kell mutatni. A szakember kiemelte, az újdonság csak a helyközi közlekedést érinti, a helyi járatokon nem kell regisztrációs jegy.
Június végéig lesz úgynevezett türelmi idő, utána már büntetik a mulasztókat, a tervek szerint 500 forint lesz a pótdíj. Azt mondják, az új szabályozással jobban fel tudják mérni az utazási igényeket.
Adatokat nyújt majd például a jellemző utazási távolságokról vagy éppen a csúcsidőszakokról, így a menetrendek tervezésénél is segítség lehet.
Februártól térségünkben is drágult az utazás. Rédecsi Zoltán elmondta, hogy a jegyárak 15, a bérletek árai 10 százalékkal emelkedtek a helyközi közlekedésben a szakminisztérium döntése értelmében.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.