- hirdetés -

Hagyományos, különleges és merész frizurákat láttunk a szakmai napon.

A Harruckern János Közoktatási Intézmény Orosházi telephelyén január 31-én sikeres fodrász szakmai napot tartottak, elsősorban a térség tanulói, oktatói és mesterei számára. A rangos esemény vendége Hajas László mesterfodrász volt.

A rendezvényt Mikulán Róbert igazgatóhelyettes nyitotta meg, majd Hajas László vette át a szót, aki kiemelte: a legszebb szakma a fodrászat.

Az iskola ebédlőjében felállított színpadon egymást váltották a bemutatók. Elsőként Cseh István mesterfodrász, a fodrász válogatott tagja, egyúttal az iskola szakoktatója ismertette meg a jelenlévőkkel a mesteri fogásokat, hajvágási és borotválási technikákat és a legújabb frizura divatirányzatokat.

Majd Hajas László, Tombácziné Szemerédi Zsuzsa, Csonka Tamás és Csányi György vették át a „hatalmat” a színpadon, akik modern, merész ugyanakkor különleges frizurákat mutattak be. A tehetséges fiatalok is megmutatták mire képesek, babafejeken és modellek segítségével készítették el azokat a „hajkölteményeket”, melyekkel a versenyeken nyertek. A szakmai nap zárásaként már-már műalkotásnak számító mesterművek vonultak fel. A rendezvény egésze alatt Hajas László szakmai tanácsokkal, fortélyokkal, trükkökkel ismertette meg a fodrászokat és tanulókat.

httpv://www.youtube.com/watch?v=oIxg9Qckq7Y&feature=player_embedded

Hajas László 1976-ban egy ifjúsági versenyen mutatta meg mire is képes a fodrász szakmában. A tehetsége már akkor megmutatkozott, hiszen a megmérettetésen összetett győztes lett. Innentől kezdve nem volt megállás számára, számos országos és nemzetközi versenyen mutatta be hajkölteményeit. 1980-ban közel száz induló között országos egyéni összetett bajnok lett. Majd a párizsi világbajnokságon, hajvágásban több mint 120 induló közül a hetedik helyen végzett. Ezt az eredményt a női fodrászatban azóta még senkinek sem sikerült elérnie a magyar fodrászok közül.

Számos nemzetközi meghívásnak tett eleget: London, Dubai, Berlin, Darmstadt, Zürich – hogy csak néhányat említsünk. Élete nagy sikerének tartja, hogy a francia Riviéra fővárosába, Cannes-ba is meghívták. Miután kétszer egymás után lett az ország legjobb fodrásza, megnyitotta első üzletét, amit követett a többi.

2006- ban Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje elismerést kapott a fodrász szakma határainkon túl is elismert kreatív műveléséért, illetve oktatói tevékenységéért. Hitvallása, hogy folyamatosan képeznie kell önmagát és csapatát, hiszen csak így tudja a legtöbbet nyújtani a vendégeinek  – olvasható honlapján.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.