- hirdetés -

Közel 100 gyerek énekelt együtt a városi könyvtárban Gyurkó Brigittával, párjával és fiával.
A magyar kultúra napja záró programja január 26-án zajlott.  Gyurkó Brigittát ez alkalomból kérték fel, hogy állítson össze a gyerekeknek egy kis műsort. Erre természetesen nagyon nagy örömmel mondott igent. Eredetileg ovisoknak, nagycsoportosoknak szánták az előadást, de aztán kaptak a szervezők egy telefonhívást, hogy az egyik iskolából 35 elsős ég a láztól, hogy itt lehessen. Természetesen a gyerekeknek nem lehet nemet mondani.

Könyvtárnyitogató koncert Gyurkó Brigittával (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina
Könyvtárnyitogató koncert Gyurkó Brigittával (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina
A program elnevezése „Gyermekdalok Gyurkó Brigittával”, azonban nem csak ő, hanem párja, Törköly József és nagyobbik fia, Törköly Márton is fellépett ezen a kora délutánon. Brigi énekelt, valamint elektro-akkusztikus gitáron játszott, kedvese szintetizátorozott, gyermeke basszusgitározott.
Az ovisok és a kisiskolások pedig együtt énekeltek velük. Olyan ismert és kedvelt számokat hallhattunk, mint a Paff, a bűvös sárkány, a Micimackó, a Bóbita, a Lencsilány, vagy a Ha jó a kedved, üsd a tenyered.
Ez a koncert egy nagyobb „könyvtárnyitogató” kezdeményezés első szervezése. Egyre több óvoda jelentkezik az intézmény által hirdetett eseményekre, ezért szeretnének számukra még több színes programot biztosítani.
A koncert fantasztikus hangulatát egy rövid részlettel továbbítjuk önök felé:
httpv://www.youtube.com/watch?v=4_WKpuzREWI&feature=player_embedded

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.